Ja milliste maiuspaladega jalgpallisõpru kostitatakse kohe esimesel nädalavahetusel pärast rahvusmeeskondade mõõduvõtte! Hispaanias mängitakse “El Clasico”, Itaalias Rooma-derby ning Inglismaal võtab Liverpool kodus vastu meistritiitlit jahtiva Tottenhami — kõik kolm mängu toimuvad laupäeval.

Roma läheb Lazio vastu soosikuna

Eelroana lükkab päevale hoo sisse Serie A-s toimuv Rooma-derby, mis ehk kolmest mainitud mängust vähemalt tabeliseisu arvestades on kõige tähtsusetum. AS Roma on liigas kolmas, liidrist Juventusest juba 10 punkti kaugusel, ent kuklasse hingavad siiski viis punkti taga pool Fiorentina ja Inter.

Laziol pole suurt millestki hoolida, ehkki kindlasti unistus eurosarjast elab, sest Meistrite Liiga koht on 13, Euroopa Liiga oma 7 punkti kaugusel. Seega pole ka koefitsiendid üllatavad — Lazio võit 3.50, viik 3.30, Roma võit 2.17.

Viimati võitis Lazio linnarivaali Serie A-s 2012. aasta novembris, pärast seda on kirja läinud kolm viiki ja kolm AS Roma võitu. Enne koondisepausi lõppes Interiga viiki mängides Roma 8-mänguline võiduseeria, Lazio aga pudenes üllatuslikult Euroopa Liigast Praha Sparta vastu ning liigaski on viimase üheksa mänguga saadud vaid kaks võitu.

Tottenham on Liverpooli vastu kuus mängu võiduta

Inglismaa liiga õhtuse mänguna pakutakse vutigurmaanidele Liverpooli ja Tottenhami vastasseisu. Tähtis on kohtumine mõlemale klubile — Spurs peab kuidagi suutma vähendada viiepunktilist vahet liider Leicester City’ga kui soovib pärast 54-aastast pausi tiitlit võita. Liverpool võib ju näiliselt madalal 9. kohal paikneda, aga tabeli neljas aste on vaid seitsme silma kaugusel ning “punastel” on eespool olijatest mäng või kaks vähem peetud.

17-punktiline vahe Tottenhami kasuks ei vähenda koefitsiente piisavalt, et mitte teha võõrustajatest soosikut — koduvõit on hetkel 2.55, Spursi edu 2.80 ja viik 3.30. Inglismaa rahvusmeeskond, mis koosnes suures osas just nende kahe klubi meestest, sai koondisenädalaga nii positiivseid kui negatiivseid emotsioone, alistades maailmameister Saksamaa, aga kaotades Hollandile.

Tottenhami koondislased Harry Kane ja Eric Dier lõid värava Joachim Löwi treenitud Saksamaale ning kindlasti soovivad seda teha ka Jürgen Kloppi juhendatavale Liverpoolile. Olgu huvilistele toodud ka vastavad koefitsiendid — 2.60 ja 11.00. Tasub siiski meeles pidada, et Spurs pole Pooli juba kuus mängu järjest võitnud, saades viie kaotuse kõrvale tänavu oktoobris ühe viigi.

Kumb kolmik lööb rohkem — BBC või MSN?

Ja laupäevaõhtuse magustoiduna pakutakse “El Clasico’t”! 90 000 fänni ummistavad Barcelona töölisklassi linnajao Les Cortsi, aga televiisorite ette istuvad kõikjal maailmas üle 400 miljoni inimese! Omavahelistes liigamängudes on ajaloos veel napilt peal Real — 71:68, aga novembris hävitas Barcelona madriidlased nende oma kodustaadionil 4:0.

Hispaania liigatabelis vaatab Real juba 10 punkti kauguselt Barcelona tagatulesid ja seega pole ka laupäevased koefitsiendid üllatavad — koduvõit 1.60, külaliste oma 5.25 ja viik 4.25. Barcelona suurvõidu ootajad võidaks nii poolaja- kui mänguvõitu ennustades raha tagasi 2.33-kordselt, Real pooldajad saaksid näiteks “X2” (viik või Reali võit) peale pannes koefitsiendiks 2.35.

Paf pakub “El Clasico” puhul ka huvitavaid erikoefitsiente väravalööjate kolmikute osas. Kas BBC (Bale-Benzema-Ronaldo) lööb kokku üle või alla 1,5 värava? Koefitsiendid selleks on 2.90 ja 1.35. Ning kas MSN (Messi-Neymar-Suarez) löövad üle või alla 2,5 värava? Siin on vastavad numbrid 2.80 ja 1.38.