Viimsi mõisast Tallinna Olümpia Purjespordikeskusesse kulgenud 5 km pikkusele distantsile startis täna 32 võistkonda. Jooksul osalesid 10-liikmelised võistkonnad, iga vahetuse keskmiseks pikkuseks oli 500 meetrit.

Rajarekordi, 12.30,0-ga saavutas üldvõidu Kalevi Kergejõustikukooli I võistkond, ületades eelmisel aastal võitnud Nõmme Spordiklubi rekordi 24 sekundiga. Ühe sekundiga kaotas võitjatele Kalevi Kergejõustikukooli III võistkond ja kahe sekundiga Nõmme Spordiklubi.

Kaitsejõudude konkurentsis oli kiireim Tagalapataljon, kellele järgnesid Viru Üksik-jalaväepataljon ja Piirivalve.

Gümnaasiumide kolm parimat võistkonda olid Tallinna Saksa Gümnaasium, Kuusalu Keskkool ja Gustav Adolfi Gümnaasium ning põhikoolide arvestuses Kuusalu Põhikool, Tallinna Saksa Gümnaasiumi põhikooli võistkond ja Mustamäe Humanitaargümnaasiumi põhikooli võistkond. Skautide ja gaidide arvestuses osales üks võistkond — Kaitseliidu Tallinna Maleva noorkotkaste ja kodutütarde võistkond.

Eriauhinna esimese etapi võidu eest sai Ott Ojanurm Tagalapataljonist.

Kindral Johan Laidoneril oli iseseisva Eesti spordielus tähtis roll. Vabadussõja juht oli aastail 1924-1931 EOK abiesimees, juhtides viimasel neljal aastal ka spordi keskliidu tööd. Alates 1931. aastast täitis Laidoner EOK esimehe kohustusi, 1934. aasta jaanuarist sai ta EOK esimeheks ning oli sellel kohal oma elu lõpuni.

Laidoneri jooksu korraldavad Eesti Kaitsejõud, Eesti Spordiselts Kalev, Johan Laidoneri Selts ja Eesti Olümpiakomitee.