"Kolm korda minna eest ära ja lõpuks ikkagi mäng ära anda...20 sekundit lõpuni ja sa oled kahega ees - kas teha viga ja võtta viimane rünnak endale? Või lasta vastasel viimane vise teha? Mina oleks selle vea ära teinud, mänguaega oli piisavalt. Aga seejärel on võimalus, et vastane paneb esimese vabaviske sisse, eksib teisel ja saab lauapalli. Olukorrale ei ole õiget vastust. Oleks vise mööda läinud, oleks kõik õige olnud. Väga õpetlik mäng," arutles Kuusmaa kohtumise otsustava rünnaku üle, kus Türgi koondislane Emir Preldzic 5 sekundit enne lõppu võidu toonud kaugviske tabas.

Kuusmaa arvates on Leedul nüüd suurepärane võimalus medalimängule saada, kuid palju sõltub Simas Jasaitise tervisest, kes keeruliseks kujunenud mängus Uus-Meremaaga vigastada sai.

"Kui Jasaitis vigastada sai, läks mäng pingeliseks. Sellele aitas kaasa Jonas Mačiulis, kes lõpus küll olulise kaugviske tabas, kuid enne seda päris palju jama kokku keeras. Lõppkokkuvõttes vääris Leedu ikkagi seda võitu," leidis Kuusmaa.

Brasiilia näitas Argentiina vastu kaheksandikfinaalis korralikku sisu, kuid vähemalt sama hea mängu tegi ka Serbia, kes oli kindlalt üle Kreekast. "Peale eilset mängu ei saa Serbiat alahinnata. Nende superstaarid oskavad mängida, Kreeka vastu tehti turniiri parim esitus," uskus Kuusmaa Brasiilia ja Serbia kohtumise eel. "Arvan ikkagi, et Leedu-USA on üks poolfinaal ja Hispaania-Brasiilia teine. Aga mängime enne need veerandfinaalid ära!"