Kaheksa aastat tagasi Pekingi olümpial kulla võitnud 37-aastane Kanter soovis tegelikult teha veel ühe ametliku võistluse, kuid Sao Paolos ei tekkinud sellist võimalust. Asenduseks korraldati omavahel väike treeningvõistlus.

Kanter otsustas juba varem, et ta täpseid tulemusi – olgu need head või halvad – ei avalda. „Tulemuse osas vastan nii, et suurde mängu ei oleks ma täna sekkunud,“ vihjas Kanter, et kettakaared jäid tema klassiga ja suurte eesmärkidega mehe jaoks tagasihoidlikeks. „Rahule ma ei jäänud, kuna ei suutnud ringis kasvanud kiiruse tõusuga heiterütmi kontrollida. Heited olid liiga erinevad ja jäid madalaks.“

Kas Kupperil oli täna parem päev? Kanter: „Tal ei olnud hea päev, aga edestas mind napilt.“

Viimane võistluseelne laager Sao Paolos on jõudnud lõpusirgele, homme jõuab Kanter Rio de Janeiro olümpiakülla, kolmapäeval osaleb tema ja Kupper pressikonverentsil. „Treeningbaas on Sao Paolos korralik. Kõik mis vaja, on olemas. Ettevalmistus on sujunud tõrgeteta,“ kinnitas Kanter.

Karjääri jooksul koguni 11 tiitlivõistluste medalit võitnud Eesti rekordimehe hooaeg on olnud üldiselt väga tagasihoidlik, kuid juulis Amsterdamis toimunud EM-il suutis ta tänavuse margi nihutada 65.27-ni ja näpsata pronksi. Enne Brasiiliasse reisimist heitis Kanter viimasel kontrollvõistlusel 62.04.