"Kes teab! Kõik on võimalik," arutles Eesti-Läti-Soome ühisliiga võimalikkuse üle Läti korvpalliliidu peasekretär Edgars Bērziņš. "Minu isiklik arvamus on, et me peaksime hetkel Eesti-Läti liigat stabiliseerima, sest meil on veel palju asju, mida saaksime paremini teha. Võtame seda asja samm-sammult. Kui oleme jalad maha saanud ja tunneme end Eesti-Läti liigaga mugavalt, eks siis saab hakata üle lahe vaatama. Globaalselt oleks see huvitav mõte, aga kindlasti mitte järgmisel hooajal."
Meie esimene eesmärk on tagada, et see suurepärane liiga, mis hetkel väga hästi käima on läinud, jätkuks.
Keio Kuhi

Eesti alaliidu juht Keio Kuhi: "Need küsimused on laual olnud, kui oleme soomlastele Eesti-Läti liigast rääkinud ja tutvustanud, kuidas see toimib. Kõik on sellest mõttest väga elevile läinud. Kuid meie esimene eesmärk on tagada, et see suurepärane liiga, mis hetkel väga hästi käima on läinud, jätkuks. Oleme uuenduste osas väga ettevaatlikud. Kõik sõltub muidugi ka soomlaste huvist. Nad on näidanud, et see on nende jaoks huvitav, aga me pole detailidesse laskunud."

Kuhi lisas, et kolme riigi ühisliiga tooks juurde ka ridamisi uusi logistilisi väljakutseid. "Tundub küll, et sõidad lihtsalt laevaga üle lahe, aga kui hakkad Soome võistkondade asukohti vaatama, siis see enam nii lihtne ei ole," sõnas ta.

Soome Korisliiga moodustavad hetkel üheksa klubi: Salon Vilpas (Salo, Tallinnast 138 km), Kauhajoen Karhu (Kauhajoki, 359 km), Tampere Pyrintö (Tampere, 234 km), Kotka KTP Basket (Kotka, 166 km), Kataja (Joensuu, 442 km), Kouvola Kouvut (Kouvola, 191 km), BC Nokia (Nokia, 236 km), Kobrat (Lapua, 403 km), Helsingi Seagulls (Helsingi, 81 km), Uusikaupunki Korihait (Uusikaupunki, 238 km) ja Ura Basket (Kaarina, 170 km).

Detsembris küsis Delfi Eesti-Läti-Soome liiga kohta ka Soome korvpalliliidu spordidirektorilt Tom Westerholmilt. "Raske öelda - aga ära iial ütle iial. Praegu ei tundu tõenäoline, et me sellega liituks - aga kunagi ei tohi lõplikult "ei" öelda!" vastas ta.

Soome korvpalliliiga tabeliseis: