Noorte koondise üks paremaid arvati välja koondise koosseisust seoses kahel korral purjuspäi ja juhilubadeta autoroolis vahele jäämisega. Teistkordse vahele jäämisega seoses on algatatud ka kriminaalasi. Otsus koondise koosseisust välja arvamise kohta korvpalliliidu juhatuses oli üksmeelne.

Eesti noorte meeste koondis valmistub sel suvel, ajavahemikul 30. juuli — 3. august Poolas, Bydgoszcz`is peetavaks 17. EM valikturniiriks, kus Eesti koondise vastasteks on Jugoslaavia, Poola, Slovakkia ja Venemaa. Vastavalt FIBA poolt avaldatud reitingule asuvad Eesti vastased Euroopa riikide paremusjärjestuses järgnevalt: kõige kõrgemal 5.-kohal asetseb Jugoslaavia, 10.-kohal Venemaa, 16.-kohal Slovakkia, 24.-kohal Poola ja 27.-kohal Eesti.

Eesti noorte meeste koondise kandidaatideks on sel hooajal ka juba Peugoet Korvpalli Meistriliigas esile kerkinud mängijad, kelleks on Tanel Sokk, Gert Dorbek, Asko Paade, Reinar Hallik ja Raido Roos. Üheks koondise kandidaadiks on ka Audenteses õppiv ning tänavune All-Stars mängu raames toimunud pealtpaneku võistluse võitja Marko Riis.