EKL peasekretäri Karel D. Loide sõnul sai sellise kindlustuse tegemine võimalikuks tänu rahvuslike alaliitude, Rahvusvahelise Korvpalliföderatsiooni FIBA Europe ja kindlustusmaakleri AON Italia koostööle.

„Kui minevikus kindlustati Euroopas vaid üksikuid NBA staare, siis nüüd on eesmärk kõik mängijad katta vastava poliisiga. Kuna lepingud võetakse rahvuslike korvpalliliitudega ühiselt, siis on kulud muutunud vastuvõetavamaks. Kuigi ka praegu on see väikestele alaliitudele tuntav väljaminek, leidsime siiski, et koondisele appi tulnud profikorvpallurid väärivad seda, et nende riskid oleksid täielikult maandatud,“ ütles Karel D. Loide basket.ee-le.

Eesti meeste koondise lähimad kodumängud toimuvad 13. ja 14. augustil Rakvere Spordihallis toimuva Baltic Sea Basketball Cupi raames, kui esimesel päeval kohtutakse kell 17.30 Lätiga ja teisel päeval ollakse vastamisi kas Soome või Rootsiga.

Samas peetakse 19. augustil kell 19 Euroopa meistrivõistluste lisakvalifikatsiooniturniiri mäng Tšehhiga. Piletimüük nendele mängudele algab 8. augustil, teatab basket.ee.