Siiski muutis mõneti ootamatu tulemus nii mõndagi. Kui Serbia peatreener Aleksandar Djordjevic pole eriliste võimetega selgeltnägija, siis valmistab talle kindlasti tuska, et veerandfinaalis tuleb mängida Argentina, mitte Poolaga.

Võib ju teoretiseerida, et Serbiale on kasulik esimeses play-off’i mängus kohtuda tugevama vastasega, et latti kõrgel hoida. Ja kui USA-ga kohtutaks, siis juba poolfinaalis, mitte kullamatšis. Viimaste suurturniiride finaalides (2014. aasta MM-il ja 2016. aasta olümpial) on serblased jänkidelt hirmsa paki saanud, poolfinaalile on neil ehk vaimselt kergem vastu minna.

Loogilisem on variant, et serblased ei hoidnud midagi tagasi ja jäid lihtsalt Hispaaniale alla. Kui Nikola Jokicit poleks eemaldatud, võinuks mängu saatus teine olla, aga juba selleks hetkeks oldi enam kui kümne punktiga taga.

Ühtlasi on nüüd võimalik USA – Hispaania finaal, mis pakkus 2008. ja 2012. olümpial tunduvalt rohkem närvikõdi kui hilisemad ameeriklaste hilisemad vastasseisud Hispaaniaga. Aga tänavuse turniiri eel oodati enim just Serbia ja USA heitlust.

Ülisuure tõenäosusega saab USA K-vahegrupis esikoha ja neile tuleb veerandfinaalis vastu Prantsusmaa ja Austraalia mängu kaotaja. Erilist vahet ei tohiks ameeriklaste jaoks olla. Selle koosseisu jaoks on Austraalia tuttavam vastane, aga teisalt on austraallastel värske teadmine, et nad suudavad USA-d võita.

Prantsusmaa ja Austraalia matši võitjale tuleb vastu kas Tšehhi, Brasiilia või Kreeka. Oletades, et USA teeb esmaspäeval Brasiiliaga sotid selgeks, sõltub kõik Tšehhi ja Kreeka heitlusest. Kusjuures nemad mängivad Eesti aja järgi juba kell 11.30, USA – Brasiilia on neli tundi hiljem.

Tšehhi võidu korral on asi lihtne, nad pääseks esimest korda pärast Tšehhoslovakkia lagunemist MM-il kaheksa parema sekka.

Kui Kreeka võidab, on kolmel tiimil võrdselt kolm võitu ja tekib surnud ring. Praegu on omavahelistes mängudes Tšehhi korvide vahe +22, Kreekal -1 ja Brasiilial -22. Seega peaks Kreeka edasipääsuks Tšehhit võitma vähemalt 12 punktiga.

Ees ootab tõeliselt põnev päev.