Kui Leedu kohtub avaringis Mehhikoga ja hispaanlased võõrustavad Iraani, siis põhjamaalaste jaoks on päeva tähtsaimaks mänguks kahtlemata Soome ja USA kohtumine.

"Neil paistab olevat suurepärane võistkonnahing ja uskumatu töömoraal. Neil on head tagamängijad, kes võivad tekitada probleeme ükskõik millisele meeskonnale. Nad mängivad kõvasti ja motiveeritult," iseloomustas USA peatreener Mike Krzyzewski õhtuseid vastaseid.

Heade tagamängijate all pidas Krzyzewski silmas eelkõige kolmikut Teemu Rannikko, Sasu Salin ja Petteri Koponen, kes näidanud end heast küljest juba mitmel suurturniiril. 

USA pole seevastu MM-il oma parimas koosseisus, nii on puudu näiteks LeBron James, Kevin Durant, Dwyane Wade, Carmelo Anthony jpt. Meeskonna kogenuim mängija on seekord 28-aastane Rudy Gay, lisaks on NBA supertähtedest koosseisus Derrick Rose, Stephen Curry ja James Harden. Ülejäänud mehed on pigem suured tulevikulootused eesotsas Anthony Davisega.

Soome ja USA mäng algab kell 22.30. Kohtumisest teevad otseülekande nii Viasat Sport Baltic kui Yle2, keskööl näitab mängust kordust TV6. Delfi vahendab mängu käiku tekstipõhises ülekandes.

Avapäeva mängud:

13:30
Ukraina - Dominikaan

13:30
Horvaatia - Filipiinid

14:30
Angola - Lõuna-Korea

16:30
Egiptus - Serbia

17:00
Uus-Meremaa - Türgi

18:30
Puerto Rico - Argentiina

18:30
Austraalia - Sloveenia

19:00
Prantsusmaa - Brasiilia

21:00
Kreeka - Senegal

21:00
Mehhiko - Leedu

22:30
USA - Soome

23:00
Iraan - Hispaania