20-aastane Kontaveit (WTA 90) on 30-aastase venelanna (WTA 20) vastu pigem autsaideri rollis. Kihlveoportaalis Paf.com on võidukoefitsiendid 1.40 vs 2.95 Vesnina kasuks. Vastased on omavahel varem kohtunud korra, kuid vaid nädala eest pidi Kontaveit New Haveni turniiri kaheksandikfinaalis 4:6, 0:1 seisult Vesninale võidu loovutama.

Vesnina on hooaja teises pooles tõusnud elu parimasse vormi. Wimbledoni turniiril edenes ta koguni poolfinaali, mis on tema karjääri suurim saavutus. Tugeva paarismängijana õnnestus tal Rio de Janeiro olümpiamängudel oma pikaaegse partneri Jekaterina Makarovaga tuua Venemaale esimene paarismängu olümpiakuld.

Kontaveit tegi läbimurde maailma tipu poole just mullu US Openil, kui rühkis ootamatult neljandasse ringi ning kaotas lõpuks veteranile Venus Williamsile. See tähendab, et edetabeli esisaja koha säilitamiseks tuleb eestlannal suuta tänavu New Yorgis võrdväärseid esitusi pakkuda. Paraku on pisivigastustega kimpus Kontaveit tänavu kõigi Suure Slämmi turniiride üksikmängudes konkurentsist pudenenud avaringis ning üleüldse teeninud turniiridel vaid 13 võitu 16 kaotuse kõrvale.

Williams ja Kerber jahivad esinumbri staatust
Naisüksikmängu turniiril on oodata vägevat sõda maailma esireketi tiitli eest. Steffi Grafi rekordit kordavad 186 nädalat järjest WTA edetabelit juhtinud Serena Williams on sakslanna Angelique Kerberi lasknud endale kuklasse hingama, kuid esialgu on kõik veel Williamsi enda kätes. Kui 34-aastane ameeriklanna suudab New Yorgis tiitli võita, ei suuda Kerber isegi finaalikoha puhul Williamsi trooni kõigutada. Kuid kui Williams ei võida, on trumbid juba Kerberi käes, sest mulluse US Openi 3. ringis saadud kaotus tähendab, et sakslannal on tunduvalt vähem punkte kaitsta kui mullusel poolfinalistil Williamsil.

Paf-i portaalis on kuuekordse turniiri võitja Williamsi võidukoefitsient 2.50 Kerberi 6.00 vastu. Järgnevad Simona Halep (9.00) ja Garbine Muguruza (11.00), kuid kindlasti ei tohi alahinnata 21-aastase USA tõusva tähe Madison Keysi (15.00) võimalusi.

Keys kerkis tennisemaailma tippu mullu Austraalia lahtistel, kui edenes kõigile üllatuslikult poolfinaali. Seejärel on ta Suure Slämmi turniiridel jõudnud vaid korra kaheksa parema sekka, kuid tänavu on ta esimest korda kerkinud maailma edetabeli esikümnesse ning juulis jõudis ta Torontos kõrgetasemelise turniiri finaali, kus jäi kahes setis alla Halepile.

Keys on US Openil ühes tabeliveerandis hispaanlanna Muguruzaga, kes võitis küll tänavused Prantsusmaa lahtised, kuid on endast jätnud mulje kui äärmiselt ebaühtlasest tennisistist. Austraalias pudenes ta konkurentsist kolmandas ringis, Wimbledonis juba teises ning olümpiamängudel suutis ta hilisema kullavõitja Monica Puigi vastu kolmandas ringis võita vaid kaks geimi.

Murray elu vormis, Djokovici mootor tõrgub
Meesüksikmängus ootab publikut titaanide heitlust serblase Novak Djokovici (võidukoefitsient 2.25) ja šotlase Andy Murray (2.50) vahel. Erinevalt naisüksikmängust pole tiitliga igal juhul kaasnemas maailma edetabeli esinumbri staatust, sest Djokovici edu konkurentide ees on endiselt mäekõrgune, kuid selge on see, et 29-aastane serblane on väga haavatav.

Nelja järjestikuse Suure Slämmi turniirivõidu järel Wimbledonis kolmandas ringis pudenenud Djokovic pole enda sõnul veel täielikult taastunud randmevigastusest, mis oli kindlasti üks põhjus, miks serblane Rio mängude avaringis ootamatu kaotuse sai. Djokovic alistas US Openi avaringis poolaka Jerzy Janowiczi ja saab ennast rahulikult lahti mängida. Teel poolfinaali on tema kõige ohtlikum vastane kindlasti kahe aasta tagune US Openi võitja Marin Cilic, kellel on Paf-i portaalis seitsmes võidukoefitsient 24.00.

29-aastane Murray on tõenäoliselt elu parimas vormis. Neli aastat tagasi jõudis ta kõigepealt Wimbledoni turniiri finaali, kus kaotas Roger Federerile, tuli seejärel samal väljakul olümpiavõitjaks ning võitis hooaja lõpetuseks US Openil karjääri esimese Suure Slämmi tiitli. Tänavu võitis ta Wimbledonis, Rios ja soovib New Yorgis vormistada kübaratriki, mis tähendaks talle nüüd juba karjääri neljandat Suure Slämmi täistabamust.

Teel poolfinaali on Murray’i suuri takistusi rohkem kui Djokovicil. Kindlasti ei tohi alahinnata jaapanlast Kei Nishikorit (26.00) ja üllatusvõimeline on ka belglane David Goffin (151.00). Selge on aga see, et Murray on viimasest 23 võistlusmängust kaotanud vaid ühe ning liigub kui täistuuridel kaubarong.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Värsked tennise koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.