Detsembri keskel Euroopa lühirajaujumise meistrivõistlustel Valencias püstitatud Eesti rekord 25,41 andnuks Kolukanovale mullusel Pariisi MK-etapil teise koha.

“Raske öelda, kui heas vormis ma praegu olen. Ei usu, et halvemas kui Valencia eel,” lausus ta enne täna algavat jõuproovi. “Loodetavasti tulevad Stockholmi kõik tugevad sprinterid. Nii pole ju huvitav, et nemad ei osale ja mina jõuan pjedestaalile.”

Pärast EMi on Kolukanova saanud korralikult harjutada. Stockholmi MK-etapi eel lihvis Tiit-Urmas Reiteri hoolealune Valtu lühikeses vannis pööret ja starti — need on seni olnud tema valulapsed.

Reiteri optimism toetub paljulubavatele treeningunäitudele. “Oleme Euroopa meistrivõistluste järel auru kergelt üleval hoidnud,” sõnas ta. “Valtus sujus kõik hästi. Eesmärk oli tõmmata sportlane tavalisest rütmist välja. Nelja-viiepäevane laager mõjub nagu magustoit.”

Kolukanova osaleb Stockholmis ka 100 m vabaujumises. “Loodan, et tabloole vaadates valdab mind hea tunne,” tõdes 19-aastane sportlane. Reiteri sõnul lubab õpilase vorm rünnata Elina Partõkale kuuluvat Eesti rekordit.

Reiteri hoolealustest stardivad Rootsis ka rinnuliujujad Natalja Hissamutdinova ja Raiko Pachel.

“Nataljat kimbutas hiljuti gripiviirus, ta ei käinud poolteist nädalat vees. Praegu paistab, et ta on väga hästi kosunud. Tema puhul ennustamisest siiski hoidun.”

Pachel teeb pärast Sydney olümpiat esimese etteaste. Eesti ujujatest võistlevad Stockholmis ka Danil Haustov, Martin Viilep, Elina Partõka ja Margus Saia.