Eesti judokad on seni olnud tiitlivõistlustel edukad — Euroopa tähtsaimalt jõuproovilt pole tagasi tuldud medalita alates 1996. aastast.

2001. aastal EM-ilt kuldmedali võitnud Aleksei Budõlin on seekordse tiitlivõistluse eel võidelnud köha ja nohuga. “Pole kümme päeva tatamil käinud, aga nädalalõpuks loodan terve olla. Eks näe, kuidas sundpuhkus mõjus. Igatahes on mul tunne sees ja see on kõige tähtsam!” sõnas Aleksei SLÕhtulehele.

Dmitri Budõlini sõnul ei kõlba eesmärgiks miski peale kullavõidu. “Ei saa ju võtta eesmärki minna kellelegi kaotama.”

Martin Padar on kehakaalu langetanud 128-lt 120-le. “Kõrgem kaal polnud võhmale hea. Ning näib, et jõudu pole kaalu langemisega vähemaks jäänud. Ajalugu näitab, et maiks olen laagrite ja võistlustega kindluse leidnud” sõnas Padar.

Lisaks kolmele vanemale tegijale osaleb käesoleval EM-il ka 21-aastane Künter Rothberg, kes sai juunioride EMilt kaks 9. kohta.

„Rõõmustav, et oleme EM-il esindatud neljas kaalukategoorias. Loomulikult läheme võistlema sooviga medalit tuua, nagu see viimaste tiitlivõistluste puhul juba tavaks on saanud. Samas on selge, et eesolev EM on suuresti kontrollvõistlus tänavu sügisesel toimuvaks MM-iks, ” ütles Eesti judoliidu president Kaur Lohk.

„Ei taha hakata tulemusi ennustama või lubadusi jagama. Arvan, et EM annab hea pildi, kus me oma tasemelt enne MM-i paikneme. Põhiline on, et kõik võistleksid oma võimete kohaselt. Kui ennast seejuures ületakse, siis see on ainult positiivne, seda parema tulemuse saame,” ütles Eesti judokoondise peatreener Aavo Põhjala.

Võistlejatega sõidavad kaasa Eesti judokoondise peatreener Aavo Põhjala, massöör Vladimir Stepjan, arst Siim Schneider, kohtunik Einar Suur, kiropraktik Sergei Voronetski ja konsultant Aivar Haller. Samuti Eesti Judoliidu president Kaur Lohk ja aupresident Tõnu Lume.

Rotterdami teekond võetakse ette 19. mail, võisteldakse 20.-22. mail.