“Eelmistel litsentsikomisjoni koosolekutel litsentsita jäänud klubid olid eilseks suutnud viia klubi asjaajamise ja finantspoole üldjoontes nõutavale tasemele ning pisipuudused neil hooaja alustamist ei takista. Kõige tõsisemad olid probleemid Tallinna FC Levadiaga, kel eelmisel aastal puudus iseseisev raamatupidamine. Litsentseerimiskomisjon jälgib algava hooaja jooksul Tallinna FC Levadia arengut tähelepanelikult ning kui ilmneb, et jätkuvalt puuduvad iseseisva klubi tunnused, siis jätab komisjon endale õiguse rakendada litsentseerimiskriteeriumides ettenähtud sanktsioone”, ütles litsentseerimiskomisjoni esimees Indrek Kannik.

Litsentseerimiskomisjon andis litsentsi ka kahele esiliiga klubile. Litsentsi said JK Sillamäe ja JK Merkuur. Tänaseks on kõik meistri- ja esiliiga klubid litsentseeritud ning litsentsita ei jäänud ükski klubi.

Meistriliigas hakkavad sel hooajal mängima FC Flora Tallinn, TVMK Tallinn, JK Trans Narva, FC Levadia Maardu, FC Levadia Tallinn, FC Lootus Kohtla-Järve, JK Tulevik Viljandi ja FC Levadia Pärnu.

Esiliigas selgitavad paremuse FC Kuressaare, FC Valga, Maardu JK, FC Elva, JK Tammeka, Tallinna JK, JK Merkuur ja JK Sillamäe.

Eesti Jalgpalli Liidu litsentseerimiskomisjon lähtub UEFA poolt välja töötatud litsentseerimistingimustest ja EJL volikogu poolt 12. veebruaril 2002 vastu võetud EJL kriteeriumidest meistri- ja esiliiga klubide litsentseerimiseks. Litsentseerimisnõue on kehtestatud jalgpalli sportliku taseme arengu kindlustamiseks, prioriteetideks on noortetöö edendamine ja klubide majandusliku ning rahandusliku olukorra parandamine. Olulisel kohal on ka klubide infrastruktuuri vastavusse viimine kaasaegse jalgpalli nõuetega, mis tagab nii mängijate kui ka pealtvaatajate turvalisuse.