Eesti Ratsaspordi Liidu peasekretäri Siim Nõmmoja hinnangul on Klettenbergi hetkel 117. koha puhul tegemist väga hea tulemusega. “Räägime ju maailma 13 liiga tuhandetest sportlastest, kelle kõigi vahel seda arvestust peetakse. Samas peavad sportlased ise olulisemaks asetust oma liigas ning pääsemist tiitlivõistlustele. Ka seal on Klettenbergil ette näidata juba uus kvalifitseerumine — Aacheni 2006. aasta maailmameistrivõistlustele”, rääkis Nõmmoja.

Helsingis toimuvast Lääne-Euroopa liiga MK-etapist FIM Helsinki International Horse Show`st võtavad osa Gunnar Klettenberg hobustel Novesta ja Terror, Rein Pill hobusel Ecuador, Hanno Ellermann hobusel Poncorde, Urmas Raag hobusel Topaas N ning Stanislav Teder hobusel Dakira. Noortest võistlevad Helsingis Kertu Klettenberg Barcelonal, Karin Peks Primadonnal, Katrin Pill Poolusel ning Mari-Liis Vunder Rigmal.

Koolisõitjatest läheb oma möödunud aastal saavutatud neljandat kohta kaitsma Marlen Vassil hobusel Freestyle, mullu kvalifitseerus ta selle võistluse kaudu ka koolisõidu Euroopa meistrivõistlustele. Samuti asub koolisõitjatest võistlustulle Maria Chulets hobusel Markus.

Neljapäeval on kavas noorte ratsutajate sõidud, reedel koolisõit ja GP kvalifikatsioonisõit, laupäeval samuti koolisõit, 160 cm GP ning Kalevi Galaõhtu erinevate parkuuride ja showga ning pühapäeval MK-etapi 160 sentimeetrine parkuur.

Gunnar Klettenberg võitis möödunud nädalavahetusel Kalev Tallinn International Horse Show raames peetud MK-etapi ning osutus ka tänavuse Palladium Cupi sarja üldvõitjaks. 2004. aastal tuli ta kodusel Mk-etapil teisele kohale. Tänavu on ta osalenud nii maailma keerulisemaks takistussõiduvõistluseks peetavatel Euroopa meistrivõistlustel kui MK-sarja finaalis Las Vegases.