Ümberhüpetega 150-sentimeetriste takistustega keeruka parkuuri esimese osa läbisid puhtalt vaid viis võistlejat, peale taanlase Hans Ley, rootslase Frida Anderssoni ja soomlase Raimo Aaltoneni pääsesid puhta sõidu tulemusel ümberhüpetele ka eestlased Konstantin Prohhorov hobusel Opella ning Gunnar Klettenberg hobusel Palladium. Hea sõidu tegi ka koondise kapten Rein Pill hobusel Ritual, kes ajas siiski ühe takistuse maha ning teenis neli karistuspunkti teenis. Samas tõi hea aeg, 81,41 sekundit talle auhinnalise kuuenda koha, teatab Sportnet.

155-sentimeetriste takistustega ümberhüpetel teenisid Aaltonen 11, Ley 8 ning Prohhorov samuti 8 karistuspunkti. Puhtalt suutsid parkuuri läbida vaid rootslanna Andersson ning Klettenberg, kes läbis raja aga kõige kiiremalt, edestades Anderssoni 3,12 sekundiga. Seejuures Kolmandale kohale platseerus taanlane Ley, neljandale Prohhorov, viiendale Aaltonen ja kuuendale Pill.

Päeva teises, 140 cm parkuuris oli Klettenberg hobusel Picasso teine, sõidu võitis taanlanna Karina Rie Truelsen hobusel Jo`Elle D`Ardy. Kolmandale kohale jõudis eestlanna Annika Reintam hobusel Valentin de I`Impereable. Harrastajate suvise karikasarja finaalvõistluse võitis Rait Kütt hobusel Bingo, teine oli Ave Talts hobusel Express ja Küllike Laius hobusel Bingo.

Meeskondliku Alexela Rahvuste Karika võitis laupäeval Saksa meeskond, Eesti kaitses oma mullu saavutatud kolmanda positsiooni koosseisus Pill, Klettenberg, Ots ja Ellermann. Teiseks tuli Rootsi võistkond. Koos Eestiga jagas kolmandat kohta Soome koondis.

Maailma vanima takistussõidu võistkondliku sarja osavõistlus Alexela Rahvuste Karikas toimus Eestis teist aastat.