"Eluaeg olen tegelenud kergejõustikuga. Vigastus lõpetas mu odaviskaja karjääri, aga hingelt olen sportlane ja sellest ajast olen pühendunud kuulitõukele. Iga päev treenin tippsportlase tasemel töö kõrvalt ja olen aastaid selle nimel elanud. Lõpuks saavutasin, mille nimel olen pingutanud," alustas Galeta postitust.

"Kusjuures olin Berliini kutse saajate nimekirjas kuulitõukes esimene. Niikuinii oleksin praeguse seisuga pidanud ise oma EMi reisi kinni maksma, aga ma olen ka sellega nõus. Tuleb välja, et minu kutse visati minema, sest ma ei osalenud Balti matšil ja see on nüüd EKJL-i kättemaks. Muide, kergejõustikuliit ei toeta mind mitte mingil viisil, ma rahastan kõik oma treeningud, meditsiini ja laagrid ise. Mul ei ole seega ka liidu ees ühtegi kohustust, aga lihtsalt sellise ülbusega suretatakse meil kergejõustikku!"

Galeta avaldas Facebookis ka Eesti kergejõustikuliidu saavutusspordi juhi Kristel Berendseni e-kirja, milles viimane kuulitõukaja EM-ilt eemale jäämist selgitab.

Berendsen tõi välja dokumendi "Eesti Kergejõustikuliidu 2018. aasta koondise komplekteerimise põhialused" punkti, milles seisavad read: "Kui koondisesse arvatud sportlane keeldub/loobub võistlemisest muul kui tõendatavalt tervislikul või üldharidus- või kõrgkooli õppetööst osavõtu põhjusel, on alaliidu juhatusel õigus keelduda sportlase edasisest arvamisest Eesti koondisesse."

Galeta lisas kommentaaris Delfile ja Eesti Päevalehele, et loobus Balti meistrivõistlustest seoses Soome võistlusega, mis oli tal juba varem paika pandud ja kus osalemine oli talle rahaliselt kasulikum.

"Minu loobumine Balti matšil osalemisest oli seotud varem kinnitatud Soome võistlusel osalemise tõttu. See võistlus oli minu graafikus veel enne, kui sain kutse Balti matšile. Kõik võistlused on paika pandud minu mänedežeri ja treeneri poolt ning ei saa lihtsalt neid muuta. Veel olulisem - antud Soome võistlus oli rahaline, mis on mulle kui sportlasele oluline. Tegu on täiesti ebaõiglase käitumisega ja otsitud vabandusega," lausus Galeta.