5000 Suurbritannia naist hõlmanud küsitlus näitas, et 80 protsenti naistest on veendunud, et ilusam kehakuju tagaks neile õnnelikuma elu. Vaid kolm protsenti naistest ütles, et nende keha ei põhjusta neile kunagi depressiooni.

40 protsenti naistest kannatab toitumisprobleemide all ja 89 protsenti on pidanud dieeti. Küsitlus näitas ka, et 80 protsenti normaalse kehakaaluga naistest tahab olla keskmiselt viis kilo kõhnem.

Samast küsitlusest selgus ka, et naiste rollimudelid ei ole sugugi pulkkõhnad. Suur osa naisi tahaks näha välja nagu vormikas Cindy Crawford. Ideaalseteks naisteks peetakse ka Madonnat, Julia Robertsit, Goldie Hawni ja Sophia Lorenit.

Ideaalsel naisel oleks Catherine Zeta Jonesi nägu, Jennifer Anistoni juuksed, Cindy Crawfordi büst, Elle Macphersoni jalad ja Jennifer Lopezi istmik.

Küsitluse läbi viinud ajakirja Top Sante toimetaja Karen Williamson ütles: “Naised on oma keha suhtes äärmiselt kriitilised ja see rikub nende elu. Ei ole mingit mõtet end petta ja kinnitada iseendale, et me oleme suurust 46 kandes õnnelikud, kuna me ei ole seda. Reklaamid, mis näitavad kogukaid naisi õnnelike ja enesekindlatena ei saa asjale pihta.”

Samas kritiseerid Karen haldjaõrnu modelle kasutavat moetööstust.

“On meie tütarde terve mõistuse säilitamise huvides lõpetada “ideaalselt kõhnade” kehade lummus ja tõsta pjedestaalile normaalne keha kogu selle hiilguses,” märkis ta.

Küsitlusest selgus ka, et peaaegu poolte naiste partnerid on palunud neil kaalus alla võtta, mis kahandab naiste eneseusku. 76 protsenti naistest arvas, et nende seksielu oleks parem, kui nad oleksid kõhnemad.

70 protsenti naistest tundis end partneri ees lahti riietudes ebamugavalt.

Küsitlusest selgus ka, et 75 protsenti alakaalulistest tüdrukutest tahaksid olla kõhnemad ja 98 protsenti ülekaalulistest naistest on üdini õnnetud.

Keskmine naine on pidanud 32 korda dieeti, kusjuures 898 protsenti neist on võtnud kaalus kohe juurde tagasi.