Palmari motiivid Rootsi kodakondsuse taotlemiseks olid seni seotud eelkõige teatud piirangutega, mis rakendusid väljaspoolt Euroopa Liitu pärit mängijatele. Tänaseks on selles osas seisud muutunud. Ka võib Palmari soovidesse muudatuse tuua tema tõenäoline siirdumine järgmisel hooajal Saksamaa Bundesligasse,” rääkis Laast neljapäeval toimunud Eesti Käsipalliliidu hooajaeelsel pressikonverentsil. Laast tõdes, et seni Palmarilt veel konkreetset vastust ei ole.

Lisaks Palmarile on peatreeneri huvisfääris veel neli välismaal pallivat meest: Paavo Nelke (HC Dennis, Soome), Rein Suvi (Anderstorps SK), Riho-Bruno Bramanis (Wakunaga, Jaapan) ja Roald Karotom (Stepan-Razin Neva).

Enamik koondisekandidaate mängivad kodumaises liigas ning nende hulgas on Laastu sõnul rõõmustavalt palju noori. “Klubid suhtuvad koondise vajadustesse äärmiselt mõistvalt, sest mõlema peamise koondisele mängijaid andva klubi treenerid — nii HC Kehra Jüri Lepp kui Põlva Sevriti Tarmo Volt — on ise olnud koondise tüüri juures,” märkis Laast heameelega.

Eelseisvas maailmameistrivõistluste valiktsüklis tuleb alagrupis kokku minna Leedu, Kreeka ja Bulgaariaga. “Loos oli meile küllaltki armuline, oleks võinud ka hullemini minna,” tähendas Laast optimistlikult. “Selge, et alagrupi favoriit on Leedu, kuid üritame neile vastu saada emotsionaalse mänguga. Kreekaga tuleb vastupidi, mängida tasakaalukalt. Bulgaaria tundub olevat alagrupi autsaider, kuid mingil juhul ei saa neid alahinnata.”

Koondise kandidaadid:
Mikola Naum HC Viljandi
Marius Aleksejev HC Tallas
Paavo Nelke HC Dennis
Valdar Noodla Põlva Serviti
Siivo Sokk Põlva KK
Taisto Haug HC Tallas
Ravo Voosalu HC Kehra
Roman Glinkin HC Kehra
Jaanus Rätsep Põlva Serviti
Rein Suvi Anderstorps SK
Rain Murri HC Viljandi
Ergo Koskela SK Reval-Sport
Martin Noodla Põlva Serviti
Risto Lepp HC Tallas
Riho-Bruno Bramanis Wakunaga
Kristo Järve HC Kehra
Kaupo Palmar IFK Ystad
Roald Karotom Stepan-Razin Neva
Vahur Vetevool Põlva Serviti
Indrek Lillsoo HC Kehra
Kristjan Muuga Põlva KK
Jaan Kauge HC Kehra
Marius Lepp Põlva Serviti
Marko Kibuvits KK Oskar
Ego Riener HC Viljandi
Priit Pajus HC Kehra