Eesti koondise ettevalmistusest ning koondise kandidaatidest rääkis rahvusmeeskonna uus peatreener Tarmo Volt Tallinnas pressikonverentsil.

“Rahvuskoondisse kandideerivad mängijad kuuest kodumaisest ja kuuest välisklubist. Kandidaatide nimekiri pole lõplik, on veel 7-8 mängijat, kelle võimeid tahame kontrollida laupäeval algavatel Eesti meistrivõistlustel,” ütles Volt.

Koondisse pürgijailt nõuab Eesti Käsipalliliit ka kirjaliku ankeedi täitmist, kus mängija annab nõusoleku Eesti eest mängida. Siiani on kõik mängijad oma nõusoleku andnud, peale Rootsi klubis IFK Ystad mängiva Kaupo Palmari, kes lubas ankeedi tagastada paari nädala pärast. Palmari esinemise kohta andis selgitusi tema kunagine treener Jüri Lepp. “Pole saladus, et eestlane kuulub Rootsi kõrgliiga nelja-viie parema mängija hulka ning teda tahaks enda meeskonda ka Rootsi koondise peatreener Bengt Johansson,” selgitas Lepp.

Soome klubidest on lubanud koondisele appi tulla Indrek Lillsoo (Riihimäe Cocks), Paavo Nelke, Bert-Jan Pustõnski ja Margus Varik (kõik Turu HC Dennis), Rootsis mängiv Rein Suvi, Peterburi meeskonnast Stepan Razin/Neva Roald Karotom ning Jaapani klubist Wakunaga Riho-Bruno Bramanis.

Eesti mängijaist on koondise kandidaatideks Ravo Voosalu (HC Kehra), Valdar Noodla, Martin Noodla, Jaanus Rätsep ja Marius Lepp (Serviti), Kristo Järve (SK Tapa), Rain Murri ja Mikola Naum (Viljandi HC), Risto Lepp (HC Tallas), Kaido Taimre, Raiko Pajust ja Imre Erik (Tallinna Reval-Sport/TTÜ). Ühes EM-mängus saab kasutada 14 mängijat.

Rahvusmeeskond mängib juba tuleval nädalavahetusel Balti liigas, kuid seal tahab peatreener kasutada vaid kodumaal mängivaid mehi ning ka edaspidi tuleb arvestada välisklubide huve, kes meestele palka maksavad.

Oktoobris osaleb koondis Balti liiga teisel etapil Minskis, novembris avaneb tõenäoliselt võimalus mängida turniiril Peterburis ja 27.-29. detsembrini mängitakse tugevakoosseisulisel turniiril Riias, kus lisaks Eesti meeskonnale osalevad veel Läti, Soome ja Kreeka koondised. Selleks turniiriks tahab Volt kaasata ka kõik välisklubides mängivad mehed.