Võrreldes eelmise hooajaga, on meistriliiga klubide arv kahe võrra kasvanud. Uute tulijatena lisandusid esiliiga paremad Tartu Ülikooli Akadeemiline spordiklubi ja Põlva Mets ja Puu. Viimane on Eesti meistermeeskonna Põlva Serviti farmklubi ning kannab omapärast nimetust tänu meeskonna peasponsorile, firmale Mets ja Puu.

Muudetud on võistlussüsteemi. Esimeses ringis mängivad kõik meeskonnad omavahel läbi ning seejärel jätkavad kuus edukamat kaheringilise turniiriga, kusjuures esimesest ringist kogutud punktid võetakse kaasa. Kolmandasse ringi pääsevad neli paremat, kes seejärel play-off süsteemis selgitavad medaliomanikud. Play-offis mängitakse kolme võiduni. Maksimaalselt tuleb Eesti meistriks tulekuks mängida 29 mängu.

Eesti meistritiitlit kaitsva Põlva Serviti peatreener Tarmo Volt ütles tänasel pressikonverentsil Tallinnas, et sihiks on meistritiitli kaitsmine. “Muudatused meie koosseisus on väikesed. Lisandunud on Valdar Noodla. Marko Volt töötab Iirimaal ning Risto Vares siirdus Tartu Ülikooli õppima,” rääkis Volt.

Tiitlit ihkab ka paljukordne Eesti meister, mullu hõbeda pälvinud HC Kehra, kelle treener Jüri Lepp sõnas, et medaliheitluses lüüakse kindlasti kaasa, vaatamata sellele, et mitu juhtmängijat on lahkunud välisklubidesse. “Roald Karotom mängib tugevas Peterburi meeskonnas Stepan Razin/Neva ja hiljuti siirdus Soome klubisse Riihimäe Cocks Indrek Lillsoo,” ütles Lepp.

Eelmisel hooajal pronksi saanud Tallinna klubis Reval-Sport/TTÜ on vahetunud peatreener. Aldur Partasjuki asemel on meeskonna peatreeneriks Ahmed Porkveli.

Lisaks kolmele eelmise hooaja medaliomanikule kuuluvad meistriliigasse veel SK Tapa, Tallinna Oskar, Põlva Mets ja Puu, HC Viimsi, Tartu Ülikooli ASK, HC Tallas ja Viljandi HC.

Esimesed mängud peetakse 21. septembril ning vastamisi on järgmised meeskonnad:
Lähte spordihoones kell 18.00 SK Tapa-TÜ ASK
Siili Pallimängude Majas kell 12.30 Tallinna Oskar-Põlva Serviti
TTÜ spordihoones kell 18.30 SK Reval-Sport-Mets ja Puu
Viimsi spordihallis kell 15.45 HC Viimsi-HC Kehra
Kristiine Spordis kell 18.00 HC Tallas-Viljandi HC