Tarvas ja Barsõ on BBL Challenge Cupi A-alagrupi tabeliseisu vaadates tõsised konkurendid - külalised, kelle rivistusse kuuluvad suuremalt osalt Kasahstani passiga pallurid, kuid leiab samuti Ukraina, Läti ja USA kodakondseid ning on esindatud ka täpselt üks kasahhi rahvusest mängumees (kes peab hetkel vigastuspausi), hoiab kolme võidu ja kolme kaotusega kolmandat kohta. Rakvere Tarvas hingab neile neljandal tabelireal kuklasse kahe võidu ja kahe kaotusega.

"Tegemist on väga tugeva meeskonnaga," tunnistas Tarva peatreener Andres Sõber. "Nad on pidanud küll viimasel ajal ridamisi mänge ja pole võib-olla kõige värskemad aga teistpidi võttes võib see anda neile just vastupidise efekti ja rohkem motivatsiooni juurde. Meil on aga omakorda koduväljakueelis, kus saame neile kõva löögi vastu sättida."

Esmaspäeval Rakveresse saabunud Kasahstani meisterklubi peatreener Vadim Burakov lausus, et ratastel on meeskond viibinud juba praktiliselt kolm nädalat jutti ning koju pääsetakse alles peale mänge Tarvaga.

Barsõ esitused on hooaja edenedes olnud muljetavaldavad - viimasest neljast Balti liiga kohtumisest kolm võitu, teiste hulgas alistati kaheksa punktiga alagrupi liider Palanga Naglis ning vannuti napilt alla Klaipeda Neptunasele. Huvitav on seegi fakt, et vastavalt Balti liiga reglemendile peab Atõrau meeskond kõik kohtumised vastaste väljakul ehk kodusaali eelis puudub neil sootuks.

Koduses liigas, kus teeb kaasa kuus klubi, on Barsõ seitsme võidu ja kolme kaotusega hetkel teisel positsioonil. Liider on kõik kümme mängu võitnud BC Astana.

"Mullusest koosseisust, kellega võitsime Kasahstani meistrikulla, on meil lahkunud viis mängijat," rääkis Burakov. "Eks raha paneb nii mängijatevalikul kui ka muus osas asjad paika - näiteks VTB liigast jäime eemale just oma väiksema eelarve tõttu ning seal mängib BC Astana."

Rakvere Tarva ja Atõrau Barsõ mängud BBL Challenge Cupil algavad Rakvere spordihallis nii teisipäeval, 13. detsembril kui ka neljapäeval, 15. detsembril kell 19.00.

Meeskondade liidrite statistiline võrdlus (keskmised näitajad):

punktid: Kaspars Cipruss (Tarvas) 22,0 vs Maris Laksa (Barsõ) 16,0
lauapallid Kaspars Cipruss (Tarvas) 12,0 vs Mikhail Evstigneev (Barsõ) 7,2
resultatiivsed söödud: Martin Dorbek (Tarvas) 4,8 vs Pavlo Tsopych 3,7
vaheltlõiked: Timo Oja (Tarvas) 2,0 vs Dmytro Diatlovsky 1,3
efektiivsus: Kaspars Cipruss (Tarvas) 31,5 vs Maris Laksa (Barsõ) 15,17

Atõrau Barsõ tänavused mängud BBL Challenge Cupil:

27. oktoober: Klaipeda Neptunas - Barsõ 83:60
29. oktoober: Palanga Naglis - Barsõ 75:68
29. november: BK Jelgava - Barsõ 91:93 lisaajal
6. detsember: BK Jelgava - Barsõ 69:79
9. detsember: Palanga Naglis - Barsõ 64:72
11. detsember: Klaipeda Neptunas - Barsõ 91:87

Rakvere Tarva tänavused mängud BBL Challenge Cupil:

14. oktoober: Tarvas - BK Jelgava 95:77
11. november: Klaipeda Neptunas - Tarvas 103:70
12. november: Palanga Naglis - Tarvas 76:62
26. november: BK Jelgava - Tarvas 63:80