Vaatleme lähemalt ühte võtmekohtumist igast alagrupist, kusjuures esimene ja eestlasi ehk enam huvitav mäng toimub juba täna ehk kolmapäeva õhtul.

Kaunast külastavad türklased võõrsil võiduta

Kaunase Žalgiris (võitude-kaotuste suhe 3-4) võtab kodusaalis vastu Izmiri Pinar Karsiyaka (2-5) ja omab võimalust koht 16 parema hulgas broneerida. Avamängus Türgis sai Siim-Sander Vene koduklubi napi 68:66 võidu, peamiselt tänu Paulius Jankunase tegutsemisele, kes tegi kaksikduubli 16 punkti ja 10 lauapalliga.

Ka Paf-i koefitsiendid eelistavad selgelt kodumeeskonda, Žalgirise võit on 1.45 ja Karsiyaka oma 2.80. Türklased on seni võõrsil kaotanud kõik kolm kohtumist, kusjuures viimati FC Barcelona vastu suudeti kaotada kõik neli veerandaega. Leedulastel läks eelmisel nädalal veelgi kehvemini kui 30 punktiga jäädi alla Krasnodari Lokomotiv Kubanile. Vene sai toona väljakule pisut enam kui tosinaks minutiks ja viskas kolm punkti.

Tiitlikaitsja Realil selg vastu seina

A-alagrupis seisab tõsise murega vastamisi Euroliiga mullune võitja Madridi Real, sest senised 2 võitu ja 5 kaotust on suurklubi langetanud uskumatuna tunduvale viimasele kohale. Vahed pole suured ja järelejäänud kolme vooruga on loomulikult võimalik edasipääs välja võidelda, aga kaotusi endale küll lubada enam ei tohiks.

Reali olukorda ei teinud kindlasti paremaks ka uudis, et kaotati Rudy Fernandez. Superstaar läheb mängupäeval seljaoperatsioonile ning on sel viisil pikemaks ajaks rivist väljas. Madridi külastab neljapäeval juba koha 16 hulgas kindlustanud Istanbuli Fenerbahce (6-1). Türgi klubi võidukoefitsient on 3.05, samas kui Realil on see 1.39.

Kodus võitis Türgi klubi Reali 77:66, kaotamata seejuures ühtegi veerandaega. Kummalisena tunduv tõsiasi on, et tiitlikaitsja Realil on Euroliiga 16 meeskonna hulgas absoluutselt kehvim kaitse! Hispaanlased lubavad endile visata keskmiselt 86,1 punkti mängus.

Anadolu Efes loodab kolmestele

Põnev on seis ka B-alagrupis, kus Zagrebis kohtuvad kohalik Cedevita (4-3) ja Istanbuli Anadolu Efes (3-4). Ideaalis on mõlemal võimalik kaheksandikfinaali pääs välja võidelda – horvaatidel piisab selleks võidust, kahekordne Euroliiga pronksivõitja Anadolu Efes peab lootma ka grupikaaslaste Limoges CSP ja Milano Emporio Armani kaotustele.

Kuigi Cedevita üllatas türklasi võõrsil 81:75 võiduga tänu võimsale viimasele veerandajale, on neljapäeva õhtuks koefitsiendid Anadolu Efesi poolel – külaliste edu on 1.62, koduvõit 2.33. Üks, millele Cedevita kindlasti peab tähelepanu pöörama on Dušan Ivkovici hoolealuste kolmepunktivisked.

Anadolu Efes juhib ülekaalukalt selle arvestuse Euroliiga edetabelit, olles joone tagant tabanud koguni 48-protsendilise täpsusega! Ka individuaalses tabelis mahub liiga esikuuikusse kolm Türgi klubi pallurit, kellest prantslane Thomas Heurtel (keskmiselt 60% tabavus) arvestust ka juhib.

CSKA külastab Bambergi

D-alagrupis peetakse neljapäeval võimalikku esikohamängu kui Bambergis võtab kohalik Brose Baskets (5-2) vastu Moskva CSKA (6-1). Mõlemad tiimid on edasipääsu 16 parema hulka juba saavutanud, alagrupivõidu eest võitlemisel on oluline teada, et avakohtumise Venemaa pealinnas võitis CSKA 83:77.

Seega vajab Saksa klubi vähemalt 7-punktilist võitu, aga loomulikult peab meeles pidama, et Malaga Unicaja (samuti 6-1) ei kavatse D-grupi esikohta konkurentidele kinkida. Bambergi kodusaalist hoolimata on soosikuks CSKA, kelle võidukoefitsient on 1.40, võõrustajatele panustades saaks raha tagasi kolmekordselt.

Eesti klubidel pole midagi mängus

Eurosarjas on võistlustules täna õhtul ka Eesti klubid. Madalaimas FIBA Europe Cup liigas pole küll viimases alagrupivoorus enam palju mängus, sest TÜ/Rock on kindlustanud edasipääsu ja Kalev/Cramo paikneb võiduta H-alagrupi viimasel astmel.

Rock kohtub võõrsil Južnõi Himikuga, kellele kodusaalis napilt 61:63 alla jäädi. L-alagrupis esikoha kindlustanud "keemikud" on tartlaste kodus muidugi soosikud, Ukraina klubi võidukoefitsient on 1.50, Rockil 2.48.

Kalev võtab Saku Suurhallis vastu venelaste Krasnojarski Jenissei. Tallinnas on hetkeseisuga huvitav koefitsiendianomaalia, sest nii Kalev/Cramol kui Jenisseil on see täpselt sama – 1.87! Tuletame meelde, et avamängu Krasnojarskis võitis kodumeeskond 77:70.