Kolmandat hooaega järjest pole konkurendid Mercedese pilootidele ohtlikuks saanud ning seegi kord jagavad tiitli Nico Rosberg ja Lewis Hamilton. 1982. aastal ilmameistriks kroonitud Keke Rosbergi jälgedes käia üritaval Nicol on taskus selged trumbid. Viimase etapi eel tosina punktiga Hamiltoni edestav Rosberg teenib poodiumikoha puhul igal juhul tiitli.

Samas on sakslane öelnud, et läheb igal juhul võitu üritama. See oleks Rosbergi jaoks ka au küsimus, sest juhul, kui Hamilton võidab etapi aga Rosberg tiitli, oleks britt esimene vormel-1 piloot, kes on suutnud ühel hooajal võita kümme etappi, kuid jäänud ikkagi tiitlita.

Iseenesest võiks Abu Dhabi olud Rosbergi eelistada, sest kolmel eelmisel aastal on ta vähemalt kvalifikatsioonis alati meeskonnakaaslasest jagu saanud. Mullu võitis Rosberg ka etapi, kuid 2013. ja 2014. aastal läksid esikohad toonastele maailmameistritele Sebastian Vettelile ja Hamiltonile.

Hamiltoni jaoks on selg mõistagi vastu seina. Esikoht jätab talle veidi paremad võimalused, kuid madalam lõpp-positsioon tähendab, et ta peab lootma Rosbergi totaalsele ebaõnnele. Paraku on senine hooaeg näidanud, et hoopis Hamiltoni ebaõnnekarikas on suure mahutavusega. Tal on koguni neljal etapil esinenud tehnilisi probleeme.

Buttoni ja Massa lahkumine

Mercedeste kõrval koondub Araabia Ühendemiraatides tähelepanu kahele vanameistrile, kelle karjäär saab otsa. 2009. aasta maailmameister Jenson Button saab kirja oma 305. stardi kuninglikus vormelisarjas ning tiitlita jäänud Felipe Massa lõpetab karjääri täpselt 250 stardiga.

Tänavune hooaeg on mõlema jaoks olnud juba paras kannatuste rada. Massa on silmitsi asjaoluga, et lõppev hooaeg on viimase 11 aasta jooksul alles teine, kui ta jääb poodiumikohata. Williamsi piloot on seni teeninud 51 punkti ja hoiab tabelis 11. kohta. Mullu masinaga tõelisesse mudaliigasse maandunud McLareni piloot Button on suutnud teenida vaid 21 silma.

Madalamal tasemel hüvastijätte pakub Abu Dhabi etapp veel. Nico Hülkenberg sõidab Force India roolis oma viimase võistlussõidu ning vahetab tuleval hooajal Renault's välja Kevin Magnusseni, kes omakorda võtab endale Esteban Gutierrezi koha Haasis. 25-aastane mehhiklane on praeguse seisuga töötuks jäämas, kuid karm tõde on see, et vormelikarussell massiivselt ei kaota. Kolme hooaja jooksul on Gutierrez suutnud vaid korra punktikohale jõuda.

Kui rääkida võimalikest strateegiatest, siis vihmase Brasiilia GP järel ootab piloote ilmselt taas krõbekuiv võidusõit. Sile rada pole rehvidele väga suur väljakutse, nii et suure tõenäosusega piisab kahest boksipeatusest. Mullu võitis Rosberg Abu Dhabis just selle strateegiaga.

Paf-i kihlveoportaalis on pühapäevase sõidu suursoosik Lewis Hamilton (koefitsient 1.57) Nico Rosbergi (3.00) ees. Järgnevad Red Bulli piloodid Max Verstappen (10.00) ja Daniel Ricciardo (12.00). Paadunud Hamiltoni fännidel on võimalik oma lemmiku tiitlivõidule panustada koefitsiendiga 4.50. Rosbergi tiitlivõit tooks panustajale ühe euro vastu 1,17 eurot.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Pafi spordiennustuse leiad siit.

Jaga
Kommentaarid