Väikese edu said ehk avamängudes Hispaania klubid, mis viiks meid Madriidi klubide omavahelise arveteõiendamiseni 28. mail, kui Meistrite Liiga finaal Milanos peetakse. Midagi uut siin muidugi poleks, sest alles kaks aastat tagasi kohtusid Real ja Atletico sama sarja otsustavas mängus. Aga väidetav edu on nii pisike, et loomulikult ei viska Müncheni Bayern ja Manchester City püssi põõsasse.

Bayern võidu-, Atletico edasipääsusoosik

Teisipäeval ootab meid sel nädalal Allianz Arena ja 70 000 fänni kaunil ultramodernsel staadionil ning sadu miljoneid televaatajaid. Saul Niguezi imelise värava abil sai Atletico eelmisel nädalal Bayerni üle 1:0 võidu ning tõestas, et kodus Saksamaa klubid neist jagu ei saa.

Atletico kahjuks saab sel nädalal sarnase statistikaga uhkeldada Müncheni klubi — 23-st eurosarjade kodumängust Hispaania klubide vastu on Bayern kaotanud vaid kaks, ent võitnud 16! Hetkel on baiernlastel käimas 11-mänguline koduvõitude seeria, mille jätkumisel kordaks nad Meistrite Liiga rekordit. Tõsi, Saksamaa meister võib ka võidu — näiteks 2:1, 3:2, 4:3 — korral välja langeda.

Bayern ongi suursoosik mänguvõidule ka koefitsientide tabelites, võidukoefitsiendid on vastavalt 1.60 ja 6.50, viigil 4.00. Edasipääsule saab aga samuti panuseid panna ja siin eelistatakse juba Atleticot — koefitsiendid on 2.20 ja 1.73. Kahel eelmiselgi hooajal langes Bayern Meistrite Liigas konkurentsist just poolfinaalis ja just Hispaania klubi vastu.

Nädalavahetusel “keeldus” Bayern kindlustamast neljandat järjestikust Saksamaa meistritiitlit, mängides Mönchengladbachi Borussiaga 1:1 viiki. Kas peatreener Pep Guardiola järjekordne kolme keskkaitsjaga kehvapoolne katsetus oli suunatud teisipäevaks või hoopis kolleeg Diego Simeone hämamiseks, saab näha varsti.

Atletico jätkas võimsa hooga koduliigaski — kõikide sarjade peale nopiti seitsmes järjestikune võit enda jaoks tüüpilise tulemusega, kui Rayo Vallecano alistati 1:0. Kuues viimases mängus on oma värav veel lisaks puhtana hoitud! Kui Bayern saab kordusmänguks tagasi üle kolme kuu eemal olnud Jerome Boatengi, siis Atleticol peaksid naasma Diego Godin ja Yannick Carrasco.

Kas Reali võimas koduseeria jätkub?

Kolmapäeva õhtul saab üks meeskond siis ootusärevalt telerite ees istuda ja finaalivastast ennustada. Kui selleks tiimiks on Atletico, siis saavad mängijad seda teha koguni kodulinnas, sest just sealsel Santiago Bernabeu staadionil lähevad kokku Real ja Manchester City. Avamäng Manchesteris lõppes väravateta viigiga ja kindlasti andis see tulemus enam enesekindlust Realile.

Eriti kui silmas pidada, et käesoleval eurohooajal on “valgetel” koduplatsilt viiest mängust kirjas viis võitu väravate vahega 18:0! Samas mängitakse juba kuuendat järjestikust hooaega Meistrite Liiga poolfinaalis, ent neljal korral on jäänud finaaluks suletuks.

Nädalavahetus Cityle küll midagi head ei pakkunud, sest kohutava mängupildi juures jäädi võõrsil 2:4 alla Southamptonile. Tõsi, suur osa pühapäevasest algkoosseisust vahetub kesknädalaks, ehkki David Silva mängukorda ei saa. Real tegi koosseisuga samu trikke kui alistas laupäeval Real Sociedadi Gareth Bale’i 80. minuti väravast 1:0 ning loodab, et nii Cristiano Ronaldo kui Karim Benzema saavad kolmapäevaks terveks.

Koefitsiendid eelistavad loomulikult Reali — hispaanlaste võidukoefitsient on 1.56, Cityl 6.40 ja viigil 4.40. Et Cityle piisaks edasipääsu tarbeks ka suvalisest resultatiivsest viigist, siis finaalipääsu koefitsiendid on juba teistsugused — vastavalt 1.44 ja 2.90. Cristiano Ronaldo edukat platsilenaasmist ootavad ennustajad peaksid kindlasti teadma, et portugaallase väravalöömise koefitsient on 1.78.