Moskvas toimusid üliõpilasmängud 1973. aastal ja olümpia 1980. Pekingis olid aastanumbriteks vastavalt 2001 ja 2008. Kaasani puhul liiguvad kuuldused, et kaalumisel on kandideerimine 2024. aasta suveolümpialinnaks.

Eestlannast maailma üliõpilasspordi katuseorganisatsiooni FISU Täitevkomitee liige Kairis Ulp on samuti üht-teist kuluaaridest kuulnud. „Olen tõesti kuulnud Kaasani võimaliku kandideerimise kohta mitteametlikku infot. Tõsi, küll mitte aastaarvu. Põhimõtteliselt on neil ju enamus spordirajatisi, sobiva suurusega sportlasküla ja vajalik infrastruktuur olemas ning kandideerimine tundub täiesti võimetekohane," märkis Ulp.

Universiaadil võistles üle 11 000 sportlase, mis on arvukuselt võrreldav olümpiamängudega. Suurim delegatsioon oli mõistagi väljas Venemaal endal, kelle ridadesse kuulus 663 sportlast. Neist 18 on varasemalt tulnud olümpiavõitjaks.

Huvitava faktina võib siia lisada, et universiaadil tehti 867 dopingutesti, mis kõik osutusid negatiivseks. Nii, et kui tahta puhtaid olümpiamänge, siis Kaasan oleks hea valik.