“Põhi on selline suhteline mõiste. Aga midagi head ei ole,” sõnas Eesti koondise ja Dalkia/Nybiti peatreener Tiit Sokk.

“Eesti korvpall pole kindlasti põhjas. Ta on oma seisus, kus kindlasti suurem potentsiaal liikuda ülespoole kui allapoole,” leidis Eesti Korvpalliliidu president Peep Aaviksoo.

“Põhjas? Ma arvan, et ei ole. Praegu on lihtsalt põlvkondade vahetus,” arvas Riho Soonik, Eesti korvpalli eelmise kümnendi üks eestvedajaid.

“Meil pole lihtsalt kõige paremad ajad. Nii see ju käibki — kord oled üleval, kord all. Praegu on mõõn,” kõlas Pirita meeskonna peatreeneri Kalle Klandorfi arvamus.

“Ei ütleks, et oleme päris põhjas, aga viimase kümnendiga oleme kindlasti allapoole lanegunud,” leidis endine koondise peatreener Üllar Kerde.

Soonik ja Klandorf kritiseerisid ka alaliidu tegevust. “Ma ei näe selget ja põhjapanevat visiooni ja strateegiat, kõik on kuidagi ühekordsed projektid,” sõnas Klandorf SLÕhtulehele. “Puudub kindel siht, mille nimel kõik tööd teeksid. Näiteks plaan, kuidas kõik pikad poisid varakult leida ja korvpalli juurde tuua. Jalgpall võtab täna palju lapsi ära. Alaliidus justkui tahetaks midagi teha, aga ei teata, mida,” lisas Soonik.