Kõige suurem koefitsientide vahe on kohtumises, kus San Antonio Spurs (koduvõit 1.04) võõrustab Los Angeles Lakersit (14.00). Isegi Golden State'i võidule panustades saaks raha rohkem tagasi. Aga sellest lähemalt allpool.

Tugev rünnak põrkub tugeva kaitsega

Alustame Loodedivisjoni võimalikust esikohamatšist, sest Salt Lake City's lähevad vastamisi kohalik Utah Jazz (võidud-kaotused 10-10) ja Oklahoma City Thunder (14-8). Mullu jäid mõlemad klubid küllalt napilt play-off joone alla ning kindlasti soovivad tänavu seda muuta. Koefitsiendid eelistavad külalisi, kelle võit on 1.65, Jazzi edu tooks raha tagasi 2.25-kordselt.

Oklahoma on võitnud kolm kohtumist järjest, mis Golden State'i 23 kõrval ei tundu just palju, aga on siiski koos Charlotte Hornetsiga hetkel teiseks pikim seeria. Alles möödunud ööl alistas Thunder kodus Atlanta Hawksi 107:94, kusjuures Kevin Durant tegi kolmik-duubli, visates 25 punkti, söötes 10 korvi ja võttes 12 lauapalli.

Supertäht Duranti vigastusest naasmine sai muide just teoks mõned nädalad tagasi samas spordihallis kui ta viskas Jazzi korvi 27 punkti ning aitas Thunderi 111:89 võidule. Põnev on kindlasti teada, et põrkuvad NBA statistikatippu kuuluvad kaitse ja rünnak. Oklahoma on keskmiselt 108,4 punktiga mängus liiga paremuselt teine ründetiim ja Utah endale lubatud 96,3 punktiga kolmandaks parim kaitsemeeskond.

Liidrit painavad vigastused

NBA parim rünnak kuulub loomulikult Golden State Warriorsile (23-0), kelle võiduseeria pannakse võibolla vahelduseks proovile kui meeskond täna öösel Boston Celticsi (13-9) kodusaali astub. Rekorditepurustaja võidukoefitsient on 1.25, samas kui võõrustajal 4.00. Ka Boston on kaks viimast kohtumist võitnud ja kindlasti teeb NBA liidrile muret võitudehulgaga kaasnev vigastusterohkus.

Meie aja järgi kolmapäeva varahommikul alistas Warriors 131:123 viskekontserdiga Indiana Pacersi ja kuigi Klay Thompson viskas hooaja parimad 39 punkti, peab ta ilmselt Bostoni vastu hüppeliigese traumaga kõrvale jääma. Harrison Barnes on juba pikalt eemal ja Leandro Barbosa osalemine kahtluse all.

Tänavu pole meeskonnad veel kohtunud ja viimased neli omavahelist mängu on Golden State küll võitnud, ent mitte kordagi üle 10-punktise vahega. Õhus võib olla väike üllatusmoment, kui lisame siia Warriorsi lühikeseks kippuva ja Celticsi väga pika pingi. Viimati mainitu tõestuseks olgu öeldud, et mõned päevad tagasi Chicago Bullsi 105:100 alistades, viskasid koguni kaheksa bostonlast kahekohalise arvu punkte.

Pacers ja Heat soovivad peatada kaotustejada

Kolmandana vaatame tegelikult hoopis ühte tuleva öö avakohtumistest ehk Indiana Pacersi (12-8) ja Miami Heati (12-8) vastasseisu. Nagu näha, on meeskonnad täpselt ühel pulgal võitude-kaotuste suhtega ning ka oma divisjonides hoiavad hetkel mõlemad teist kohta. Paf-i koefitsientide põhjal on soosikuks siiski kodumeeskond Indiana, kelle võidukoefitsient on 1.45. Võõrsilt tänavu ainult kaks võitu kogunud Miamil on vastav number 2.75.

Hetkel Idakonverentsis kenasti kaheksa hulgas püsivad kaks klubi jäid mõlemad mullu ülinapilt play-offist eemale. Tänavu kohtuti juba korra pisut enam kui kuu aega tagasi ning juba kaheksandat korda järjest võttis Pacers Heati vastu koduvõidu. 90:87 võidumängus viskas Paul George Indiana kasuks 36 punkti.

George'i hea hoog pole Pacersit hiljuti aidanud ja meeskond on kaotanud juba kolm kohtumist järjest, kuigi George viskas viimase nädalaga 48 silma Jazzi korvi ja 33 Warriorsile. Ka Heat on kaotanud kaks viimast mängu, sealjuures kesknädalal 81:99 Charlotte Hornetsile kohutava visketabavuse juures. Kokkuvõtteks – mõlemad klubid vajavad võitu positiivsele teele naasmiseks.

Jaga
Kommentaarid