Reedest pühapäevani Tallinnas 15. korda toimuval rahvusvahelisel kiirmaleturniiril osalevad 10 riigi maletajad. Karpovi kõrval osalevad tuntumatest maletajatest Kerese mälestusturniiril mullune võitja Aleksei Širov (Hispaania) ja Boris Gelfand (Iisrael).

Širov asub rahvusvahelise maleliidu FIDE edetabelis 10., Gelfand 16. ja Karpov 29. kohal. Kõik nimetatud maletajad pääsesid Kalevi kutsel otse laupäeval ja pühapäeval peetavale finaalturniirile, kuhu Eesti esindajana kutsusid korraldajad Mihhail Rõtšagovi.

Reede hommikul kohtus Karpov kultuuriminister Urmas Paediga, kus arutleti peamiselt noortemale olukorrast nii Eestis kui maailmas. Karpov tõdes, et pärast vahepealset madalseisu on male populaarsus maailmas taas tõusuteel ning avaldas lootust, et ka Eestis hakkab noorte maletajate arv kasvama.

“Karpovi programm on tema soovil äärmiselt mitmekesine, kuid loomulikult annab ta riigi- ja spordijuhtidega kohtumise kõrval endast maksimumi ka malelaua taga,” märkis Eesti Spordiseltsi Kalev peasekretär Reio Ojavere. “Loodame turniirile taas palju pealtvaatajaid, sest pole kahtlust — tegu on äärmiselt huvitava ja kõrgetasemelise turniiriga.”

Naiste turniiril osalevad tuntumatest maletajatest 2003. aastal turniiri võitnud Pia Cramling (Rootsi, FIDE edetabeli 10) ja Jekaterina Kovalevskaja (Venemaa, 16), samuti Eesti parimad maletajad.

Kokku osaleb Kerese memoriaalil 134 maletajat, neist 15 suurmeistrit kümnest riigist (Eesti, Hispaania, Iisrael, Leedu, Läti, Rootsi, Soome, Ukraina, Usbekistan ja Venemaa).

15. rahvusvaheline kiirmaleturniir “Meenutades Paul Kerest” avatakse Eesti Spordiseltsi Kalev Tõnismäe Spordihoones reedel, Kerese sünniaastapäeval kell 16.30 ja eelturniiri mängud algavad kell 17.00. Põhiturniir, kus osaleb kaheksa mees- ja kaheksa naismaletajat, algab laupäeval, 8. jaanuaril kell 18.00. Turniir lõpetatakse pühapäeval, 9. jaanuaril kell 15.15.