Senise Euroopa meistrivõistluste võtmekoht on olnud see, et suurte jõududega ei rünnata, vaid kaitstakse. Hispaania on hea näide võistkonnast, kes suudab ka väga suurte jõududega rünnata. Oli ju Tšehhi mänguski näha, kuidas kaitsjad Gerard Pique ja Sergio Ramos ründesse kippusid. Eilegi domineeris Vicente del Bosque poolt juhitud Hispaania. Esimese poolaja põhjal võib öelda, et terve maailm on näinud Madridi Atletico peatreeneri Diego Simeone edukat kaitsetaktikat. Kui Jose Mourinhot on bussi parkimises süüdistatud, siis Simeonet mitte. Ta on toonud Euroopasse kaitsva trendi, kus üritatakse vastase rünnakut elimineerida väga madala ja kompaktse kaitsega. Nii proovis Hispaania vastu mängida nii Tšehhi kui ka Türgi, aga hispaanlased tõestasid, et sellise stiili vastu on relv olemas. Türklased istusid all ja lootsid, et võib-olla Hispaania ei löö ära. Türklastel jäi eile puudu sellest, mida neil ei olegi, ehk maailmaklassi mängijatest koosnevast tuumikust. Neil on mõned üksikud suured nimed, aga sellest jääb väheks.

Esimesel poolajal Türgi korra sähvatas, aga pigem õnnestus neil midagi siis, kui hispaanlased neil mängida lubasid. Kui Hispaania mängis kaitses veidi rahulikumalt, sai Türgi nende poolele, aga midagi ohtlikku korda saata ei suudetud. Hispaanlased aga lõid kaks ära. Alvaro Morata torkas tsenderduse väga täpselt ülemisse nurka ning Nolito realiseeris hästi oma võimaluse. Hispaania läks poolajale väga heas seisus.

Ma usun, et türklaste treeneri Fatih Terimi kärkiv stiil, et jookske ja võidelge rohkem, on läbi. Teise poolaja alguses oli türklaste hoiak korraks selline, et proovime rohkem ja üritame midagi parandada, aga enne kui seda ellu suudeti viia, kombineeris Hispaania väga hästi. Tuli välja Andres Iniesta klass. Ta oli hästi liikuv ja leidis kaaslased ilusti üles.

Hispaanlaste mõlemad mängud on olnud sellised, et ilmselt ootavad nad vastastelt tugevamat vastupanu ja julgemat mängu. Kui vastased seda ei tee ja loodavad vasturünnakute peale, siis ei jäägi hispaanlastel muud üle, kui suurte jõududega rünnata. Hispaanlased olid eile piisavalt heal tasemel ja mängisid madalalt mängiva Türgi selgelt üle. Ei olegi nagu midagi kritiseerida. Neid kritiseeritakse küll, aga see tuleb pigem sellest, et inimesed tahavad kogu aeg muudatusi näha. Aga mida Hispaania üldse teistmoodi teha võiks? See stiil on neile edu toonud ja see stiil on see, mida mängijad oskavad. Eks ole näha, kas