Väga loodan, et teatraalsed kõrgema klassi „sukeldumised“, agressiivsed sissesõitmised ja n-ö „kaadriväline“ ebasportlik käitumine ei jää kohtunikel edaspidi märkamata ja karistamata!
Usun, et MMi peaesinejateks saavad ikkagi mängijad - võimsa tõuke selles suunas Hispaania vastu mängus Robben ja Van Persie juba andsid. Holland lõi Hispaania knock–outiga B alagrupi mõnusalt tuliseks.

Tšiili vs Austraalia:
Salas, Vidal, Sanchez, Kewell, Viduka, Cahill... Hiddink...ahjaa ja muidugi Midnight Oil „Beds are burning“, aga see on ka kõik, mis meenub!

Aga ikkagi kohtunikud! 2006. aasta MM Saksamaal ning 1/16 finaal, mis oli väga võitluslik (ehk läbi aegade parim!) Austraalia vs Itaalia - 93 minut, Grosso komistamine austraallaste kaitsja Neilli otsa ja oi-oi, kui odav 11m karistuslöök ning aidaa Austraalia.

Varem olid Austraalia ja Tšiili MMi raames mänginud ja seda tervelt 40 aastat tagasi 1974 Lääne-Saksamaal 0:0. 1987. aastal võistis Austraalia 2:0, kuid viimased kolm omavahelist kohtumist(1996 3:0;1998 1:0;2000 2-:) on Tšiili võiduga lõppenud.

Peatreenerite duellis Sampaoli (Tšiili) ja Postecoglou (Austraalia) puudus intriig - me lihtsalt ei tea nende tegemistest ja käekirjast niipalju.

Kuid puht treenerlik ootusärevus mängu taktikaliste käikude ootuses oli ülimalt suur - distantsid riikide vahel polegi maailmamastaabis teab,mis suured, kuid jalgpallikultuur ja mängustiilid väga erinevad.

Eelnevates mängudes on juba palju huvitavaid taktikalisi käike tehtud - üheks näiteks Hollandi 1-5-2-1-2 vs Hispaania ja väga atraktiivne Mehhiko!

Socceroos - suured ja tugevad, väidetavalt täpselt parimasse füüsilisse konditsiooni viidud, distsipliinile ning agressivsele mängule rajatud sirgjoonelisem Austraalia vastas „kiired ja vihased“ La Roja - kõige lühem, kuid väga tehniline Tšiili.

Esimene mäng oli väga suure kaaluga mõlema jaoks alagrupis, kus järgmistes mängudes vastas Euroopa suured Holland ja punast rätikut näinud Hispaania.

Kui Austraalia laulis hümni veidi sujuvamal viisil, siis Tšiili Canción kõlas väga võimsalt!

Vastavalt hümnide esitamisele pani Tšiili 40 000 pealtvaatajat mahutaval Arena Pantanalil oma fännide (keda oli selge enamus!) marulise toetusel kohe mängu algfaasis austraallaste „voodid“ ikka korralikult põlema! Austraallaste kogenuma Tim Cahilli sõnades enne mängu, et “me lihtsalt ei tohi neil lasta jalgpalli mängida“ ja selles oli tõetera sees.

Austraallased jäid selgelt mängurütmi leidmisega hätta ning 12` Barca staari Sanchezi üks ja 14` mängujuht Valdivia kaks, käis nii kiiresti, et Austraallaste tõusev täht, veel Brügges leiba teeniv Ryan jõudis mõlema värava puhul vaid kükitada!

Ootused tsenderdustest ja standarditest (I poolaeg vaid üks karistuslöök) ja oma väravavõimalusi noolinud austraallastele suurt sõna õigust ei antud.

Austraallaste 1-4-4-1-1 oli küll võimas ja agressiivne, kuid Tšiili 1-4… mis iganes eht latiinolikus formatsioonis mänginud La Roja kiirus, mobiilsus, täpsed söödud, kohavahetused ja efektiivsed kombinatsioonid olid austraallastele liiast.

Mainimist väärivad Tšiili äärekaitsjad Isla ja Mena, kes liikusid sellistel kiirustel, et panid kukalt sügama.

Esimese poolaja keskel said ka socceroosid oma mängu käima ning kohati liikus pall päris täpselt ning sujuvalt, mille tulemusena 34aastane(!) Cahill ilusa tsenderduse kaunilt peaga võrku lükkas ning oma võistkonna mängu tagasi tõi!

Teine poolaeg jätkus küll punasärkide kontrolli all, aga mida minut edasi, seda ohtlikumaks austraallaste vasturünnakutel rajatud mäng muutus - tšiilikate väravavaht Bravo tegi väga hea tõrje, kui luhtas Bresciano(34!) tugeva löögi.

La Roja kombineeris kohati küllaltki ladusalt, aga ebaefektiivselt ja 70. minutiks oli enamusel mängijatest pidevatest pallikaotustest ning kiiretest austraallaste vasturünnakutest kaitsesse tagasijooksmisest jalad piimhapet ikka väga täis.

Lõpuks kangutas Tšiili omale võidu veidi paremast klassist mängijate toel – kuid austraallased olid tõesti tublid ja konditsioonis ning pidasid peaaegu lõpuni vastu.

Lõppkokkuvõttes olid Tšiili esimese poolaja esimesed 20 minutit tõesti muljetavaldavad, aga episoodiliselt oldi B-alagrupi eeldatava autsaideri Austraalia vastu eriti teisel poolajal püstihädas! Lisaks on tõelised testid Hispaania ja Hollandi näol veel La Rojal ees!

Vaatamata väga heale mängule Tšiili vastu läheb Austraalial B-alagrupis liiga raskeks, sest „How do we sleep while our beds are burning"!? Mis veel... ahjaa - kohtunikud olid väga tublid ja joonetehnoloogia sai ka kinnitust!