Kalevi neli viimast mängu Leedu klubidega püsivad Kerde mälus nagu painajalikud unenäod — möödunud kevadel said kalevlased võõrsil sugeda Vilniuse Lietuvos rytaselt ja Kaunase Zhalgiriselt, läinud aasta lõpus BK Shiauliailt ja Lietuvos rytaselt.

Kerde loodab, et mõõduvõtmine Zhalgirisega peegeldab muudatust hoolealuste suhtumises. “Vastane on meist tugevam,” ütles peatreener. “Peame näitama, et oskame paremini mängida. Eesmärgi võib sõnastada nii: kas tahame leedulastelt õppida või mitte?”

Kerde on videolt näinud mitut Zhalgirise tänavust kohtumist. “Nad tegutsevad kaitses väga võimsalt, me pole harjunud nii pingutama. Nende kaitse nõrgestab meie rünnakutki. Leedu meistrivõistlustel on võidud hinnas — Zhalgiris paikneb koduliigas kolmandal kohal.”

Kerde hinnangul saab Zhalgirist vaadelda kui hästi koostatud ja õlitatult töötavat tiimi. “Iga mees teab täpselt, mida ta tegema peab. Meil jätab eri liinide koostöö soovida.”

Belgiasse siirdunud Rauno Pehka asemel Kaunases mängujuhi ülesandeid täitev Läti ekskoondislane Edmunds Valeiko harjutas Kerde näpunäidete järgi esmakordselt eile hommikul.

“Ta on intelligentne korvpallur, loodetavasti saab hakkama. Sisseelamisaega vajab siiski igaüks,” nentis Kerde.

Leedus peab Kalev läbi ajama külmetushaiguse küüsis vaevleva ründaja Indrek Rummata.