Tänase seisuga on doonoripäeval osalemiseks nõusoleku andnud suusatamise olümpiapronks Jaak Mae, Kalevi Ujumiskool eesotsas Jana Kolukanovaga, kahekordsed olümpiamedalistid Tõnu ja Toomas Tõniste, Eesti Olümpiakomitee president Mart Siimann, jooksuklubi Hermes, judoklubi Aitado, Eesti jalgpallimeistri FC Flora esindajad, BC Kalev, Eesti Korvpalliliit ja mitmed teised Eesti sportlased, klubid ning spordiametnikud. Jaak Mae annab perekondlikel põhjustel verd 10. aprillil Tartu Ülikooli Kliinikumi Verekeskuses.

“Spordirahvas on meie ideega väga kenasti kaasa tulnud,” rõõmustas Kalevi peasekretär Reio Ojavere. “Loodame, et 10. aprilli üritusel osaleb kokku ligikaudu 80 spordiga seotud inimest, kes annavad avalikkusele oma ülla käitumisega positiivset eeskuju.”

Põhja-Eesti Verekeskuse doonorluse osakonna nõunik Olga Kala sõnul on Eestis praegu doonoreid kaks korda vähem kui vaja. “Maailmas peetakse normaalseks, et elanikkonnast 4% on doonorid, meil on see arv paraku poole võrra väiksem,” märkis ta. “Loodame sportlaste eeskuju abil siiski selle arvu tõusu, sest meie verevaru on väga tihti kriitilisel tasemel.”

Huvilised saavad doonoripäeva kohta lisainformatsiooni internetiküljelt www.eestikalev.ee või telefonil 6 440 744. Tipp- või harrastussportlased, kes soovivad 10. aprillil samuti verd anda, peaksid end hiljemalt 5. aprillil registreerima telefonil 6 440 744 või saatma e-kirja aadressil press@eestikalev.ee. Kel 10. aprillil verd anda ei ole võimalik, saavad seda teha teistel päevadel Põhja-Eesti Verekeskuses (Ädala 2). Doonoreid oodatakse esmaspäeviti, teisipäeviti ja reedeti kl 8-17.30 ning kolmapäeviti ja neljapäeviti kl 8-20. Eriti oodatud on kõik reesus negatiivse veregrupiga doonorid. Samuti ootavad nii 10. aprillil kui ka teistel päevadel doonoreid Tartu Ülikooli Kliinikumi Verekeskus (Puusepa 1a) ja Pärnu Veretalitus (Metsa 1).