"Kalevi 1991. aasta meistritiitel on Eesti spordiajaloo üks märgilisemaid suurvõite, mistõttu otsustasime 25. aastapäeva puhul Eesti rahvale ühe võimsa elamuse pakkuda. Ühtlasi soovime meenutada ajaloolist kordaminekut nii neile, kes sellele 25 aasta eest kaasa elasid, kui ka nooremale põlvkonnale, kes sellest vähem kuulnud,“ ütles üritust korraldava Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald.

Kuigi tegelikus finaalis kohtus Kalev 25 aasta eest Leningradi Spartakiga, siis väärika spordihetke meenutamiseks otsustati korraldada hoopis “mängimata finaal” Kaunas Žalgirisega. Leedu ülemnõukogu kuulutas kevadel 1990 riigi iseseisvaks ja Leedu klubid 1990/91 Liidu meistrivõistlustel ei osalenud.

Ajalooliseks mänguks tulevad platsile Tallinna Kalevi kunagised staarid eesotsas Tiit Soku, Aivar Kuusmaa, Sergei Babenko, Rauno Pehka ja Andrus Nageliga.

Kaunase Žalgirise veteranide poolt on nõusoleku osalemiseks andnud Souli olümpiavõitja Valdemaras Chomicius, samuti hilisemad olümpiapronksid Darius Lukminas, Romanas Brazdauskis ja Darius Dimavicius.

Treeneritepingil juhendavad meeskondi legendaarne Jaak Salumets ja 1970ndatel Žalgirises mängijana põhikoormust kandnud Anatolijus Cupkovas.

Lisaks 2 x 10 minutit kestvale tähtede mängule kaunistab korvpalliõhtut suurejooneline pealtpanemisvõistlus, kus osalevad ka rahvusvahelise "dunk elite" ühenduse liikmed lätlane Kristaps Dargais ja ukrainlane Dmitri Krivenko. Eesti kuttidest astuvad neile vastu Madis Soodla, Tõnis Peil, Martin Jurtom ja Aleksander Kaabermaa.

Saku suurhallis selgub ka G4S noorteliigade, U16- ja U18-aastaste noormeeste ning neidude parim kaugviskaja ehk viskekahur.

Korvpalliõhtu pause täidavad ja meeleolu hoiavad üleval Saara Kadak, Juss Haasma, Nele-Liis Vaiksoo ja DJ Priit Allas.

Õhtut juhib Marko Kiljak, mängu kommenteerib kohapeal Kalev Kruus.

2. juunil avatakse Saku suurhalli uksed kl 18.00, pealtpanijad hakkavad soojendama juba 18.15, täpsem info Piletilevist.

Osa ürituse tulust läheb Eesti noorte korvpalli toetuseks. Korvpalliõhtu korraldavad Delfi ja Eesti Päevaleht koostöös Eesti Korvpalliliiduga; ürituse nimitoetaja on energiakontsern Utilitas.