Leedul on seekordsetel talimängudel väljas kõigi aegade suurim, meie mõistes napp, 9-liikmeline sportlasdelegatsioon. Neile assisteerib 14-liikmeline taustajõudude brigaad, mille sisse on arvatud ka olümpiadelegatsiooni juhtfiguurid. Laskesuusatajaid on Leedul väljas kaks, nagu ka murdmaasuusatajaid.

Eesti laskesuusakoondise juht Sotšis Hillar Zahkna märkis telefonivestluses Delfile, et Meelis Aasmäe suuskade hooldamisega Kadri Lehtlat olümpial kohe kindlasti aidata ei saa. Selleks polevat ka vajadust. Küll aga on Aasmäel ja Lehtlal eeldatavalt võimalus igapäevaselt suhelda ning seeläbi olulist infot vahetada.

"Aasmäe Eesti koondislastega olümpial ei tegele, tema prioriteediks on selgelt Leedu koondise abistamine. Kes maksab, see tellib. Lehtla suuski on ka MK-etappidel ette valmistanud meie praegused taustajõud, seega pole siin suurt intriigi," rahustas spordisõpru Zahkna.

Muide, leedulastel on olümpiamedali võitmise puhul huvitav premeerimise viis. Ükskõik, mis värvi medal annab võrdse boonuse - 200 000 litti ehk 58 000 eurot.