Eesti judokoondise peatreeneri Aavo Põhjala sõnul valmistuvad Eesti judokad nii nagu ka teised judokoondised eelolevaks EM-iks ja MM-iks ning seega ei olda praegu veel päris tippvormis. “Sellele vaatamata, läheme Tallinna MK etapile võiduplaanide ja –lootustega,” rõhutas Põhjala. “Võistlus on tähtis ka seetõttu, et tegemist on Ateena OM-i kvalifikatsiooniturniiriga,” ütles Põhjala.

Eesti noortekoondisele on Põhjala sõnul eelolev judo MK etapp heaks proovikiviks ning tänuväärt suurvõistluse kogemuseks.

Eesti koondises võistleb Tallinna MK etapil kokku ligi 30 judokat. Tippudest lähevad võistlustulle Indrek Pertelson, Martin Padar ja Aleksei Budõlin. Dmitri Budõlin seoses põlvetraumaga seekord veel kaasa ei tee.

Piletid 29.-30. märtsil Tallinnas Saku Suurhallis toimuvale Judo MK etapile on müügil Piletilevi müügipunktides. Kahe päeva pilet täiskasvanule maksab 70 krooni ja lastele vanuses kuni 14 aastat 30 krooni. Ühe päeva pileti hind on täiskasvanule 50 krooni ja lapsele 20 krooni. Kõik alla 120 cm lapsed pääsevad üritusele tasuta.

Kõikide piletiostjate vahel loosib Finnair välja edasi-tagasi pileti Jaapanisse sügisel toimuvale Judo MM-ile. Loosi võitja kohapealsed elamiskulud tasub Eesti Judoliit.