Mullu oli nädal enne üritust registreerunud 1178 jooksusõpra, kokku sai eelmisel Jooksumaratonil protokollis aja kirja 1232 osalejat. Jooksumaratonide ajaloos on osavõturohkeimaks aastaks olnud 1986, mil finišeeris tol ajal Tartu Sügisjooksu nime kandnud võistlusel 1399 jooksjat.

“Osavõtjate rohkus ümber Viljandi järve jooksul annab tunnistust sellest, et jooksuaeg on kätte jõudnud,” ütles Klubi Tartu Maraton juhatuse esimees Indrek Kelk. “Sõltuvalt ettevalmistusest pakume Jooksumaratonil kolme erinevat osalusvõimalust. Tõsisematele treenijatele on kindlasti väljakutse koos Eesti tippjooksjatega startida 23 km distantsil, kus trass kulgeb Otepää ja Elva vahelistel metsateedel. Jooksulusti saab kindlasti kätte ka finišipaiga ümbrusse männimetsa alla planeeritud 10 km rajal. Kepikõnni näol on endale võimaluse reipalt liikumiseks avastanud paljud õrnema soo esindajad ja pühapäeval ootame Elvasse ka kõiki neid, kes mõnusa ja uudse alaga esmatutvust soovivad teha.”

Jooksumaratoni 23 km pikkuse põhidistantsi start antakse kell 11 Otepääl Tehvandi suusastaadionil. 10 km pikkusele rajale lähtuvad jooksjad ja kepikõnni harrastajad kell 12 Tartumaa Tervisespordikeskusest (Elva jahilasketiir), kus on ühtlasi mõlema distantsi finiš. EMHI prognoosi järgi on nädalavahetusel Lõuna-Eestis oodata ilusat ilma — tuulevaiksel pühapäeval peaks termomeeter näitama 15 soojakraadi.

Jooksumaratoni osavõtutasu on põhidistantsil 300 krooni ja 10 km trassil 150 krooni, pensionäridele kehtib hinnasoodustus 50%. Klubi Tartu Maraton pakub registreerimiseks nelja võimalust. Kõige mugavam on end kirja panna veebileheküljel http://www.tartumaraton.ee, kuid registreeruda saab ka Hawaii Expressi kauplustes üle Eesti, Tartu Lõunakeskuse infolauas ja Klubi Tartu Maraton büroos (Laulupeo pst 25, Tartu).