Kui algselt oli 31-aastane britt põhjendanud Glasgow võistlustelt eemalejäämist kehva jooksuvormiga, siis Zürichis paljastas 5000 ja 10000 meetri valitsev olümpiavõitja tegeliku põhjuse.

"Mul tõmmati hammas välja, sest sellel oli tükk küljest ja see tekitas infektsiooni. Tundsin natuke valu, kuid läksin ikkagi jooksma. Kui ma tagasi tulin, kukkusin vannitoas sõna otseses mõttes kokku ja kaotasin teadvuse," ütles Farah BBC-le.

"Mul oli telefon taskus ning kui ma ärkasin, helistasin oma treeningpartnerile Cam Levinsile, kes tuli ja aitas mind voodisse. Tundsin maos tohutut valu, seega kutsusime kiirabi. Mind toimetati helikopteriga haiglasse ja räägiti, et mul on midagi südamega. See kõik oli nii hullumeelne," meenutas Farah.

"Veetsin haiglas neli päeva. Tundsin tõsist hirmu, kuid selliseid asju juhtub. Olin palju treeninguid vahele jätnud ning kuigi tahtsin Rahvaste Ühenduse mängudel väga osaleda, et fännidele mitte pettumust valmistada, ei olnud see lihtsalt võimalik. Ma polnud lihtsalt valmis," selgitas Farah.

Pärast haigusest kosumist kontrollis Briti kergejõustikukoondise arst Farahi üle ning lubas tal alustada EMiks ettevalmistumist Prantsuse alpides Font Romeu`s.

Zürichi EMi alustab Farah homme, startides 10 000 meetri distantsil. Neli päeva hiljem osaleb ta ka 5000 meetri distantsil.