Võistluse peakorraldaja Jüri Uustalu sõnul on võistlusele kindlalt tulemas lisaks Eesti paremikule sumokad Ungarist, Venemaalt ja Soomest. "Võivad üllatada ja kohale tulla ka Saksamaa, Poola ja Bulgaaria maadlejad," loetles Uustalu, kelle väitel tulevad väga tugeva koondisega kohale venelased. "Sankt Peterburg ja Moskva panevad välja eraldi koondise. Nii venelaste kui ungarlaste seas peaks Jõhvi tulema maailma- ja Euroopa meistrivõistluste medaliste," ütles Uustalu, lisades, et ka Eesti esindus on väga tugev. Kohal on Aap Uspenski, Madis Õunapuu, Anti Peet, Kairi Kuur ning võistlustulle astub ka Uustalu ise.

Kuna tegu on lahtise turniiriga, võivad Jõhvi jõudu katsuma tulla kõik soovijad, needki, kellel varasemad sumokogemused puuduvad. Lisaks individuaalvõistlusele võib homme näha ka võistkonnavõistlust.

Tänu arvukatele sponsoritele on võistlusel rikkalik auhinnalaud. Korraldaja sõnul saab absoluutkaalu võitja auhindu 300 dollari ehk umbes 5000 krooni väärtuses. Ka iga kaalukategooria võitjale on ette nähtud paarituhandekroonine auhind. Uustalu tõdes, et ta on käinud küll paljudel sumovõistlustel, kuid nii suurte auhindadega turniiri ei ole ta kohanud.

Turniir avatakse kell 16.45 ning võistlusõhtu on planeeritud kolme ja poole tunnisena. Kel meeles eelmisel aastal Kohtla-Järvel toimunud sumo Euroopa meistrivõistlused ning keda paelus sealne savist sumoareen, siis see peab Jõhvi tulles pettuma. Võistlused peetakse mitte saviareenil, vaid võistlusring on maha pandud mattidele. "Nii on kombeks saanud kõikjal Euroopas," väitis Uustalu.

Õhtujuhiks on Raimo Aas, võistlustevahelist aega sisustavad Margus Lepa ja Ervin Lillepea.

Kohapeal saab osta sööki ja jooki. Nagu enamikul võistlustel nii ka laupäeval Jõhvi pargis klaastaaraga võistluspaika ei lubata.