Viimasel kolmel aastal meistrivõistlused viienda kohaga lõpetanud “Tulevik” on seadnud endale sihiks sekkuda järgmisel hooajal tõsiselt medaliheitlusse. Ümberkolimise suurimaks argumendiks sai fakt, et Viljandis asuvat meeskonda edukalt komplekteerida on väga keeruline, kuna paljud mängijatest on seotud õpingutega Tallinnas. Esialgu puudutab tehtud otsus tuua “Tuleviku” esindusmeeskonna treeningtöö üle pealinna ainult ühte hooaega, kogu noortetöö ja muu klubiline tegevus Viljandis jääb muutusteta, samuti peab meeskond oma kodumänge endiselt Viljandi linnastaadionil. “Tuleviku” peatreenerina jätkab Aivar Lillevere.

Asukohavahetuse plusse ja miinuseid lahates mõtiskles Lillevere: “Kahtlemata võidab “Tulevik” selles osas, et saame komplekteerida korraliku meeskonna, kes järgmisel aastal hakkab võitlema medalite eest. Samuti paranevad Tallinnas tunduvalt meie treeningtingimused. Samas on selge, et jalgpallikultuuri arendamise seisukohalt oleks väga oluline meeskonna kodulinnas resideerumine. Pisut kahju on ka sellest, et noormängijad, kellele oli esindusmeeskonna viibimine Viljandis mõnes mõttes lisamotivaatoriks, minetavad võimaluse olla lähedalt seotud nende tegemistega. Kuigi ideaalvariandis näen ma meeskonda tegutsemas Viljandis, annan ma endale aru, et Tallinnasse kolimine oli praegu ainuvõimalikuks sammuks “Tuleviku” konkurentsi tagasi toomisel.”

JK Tulevikku finatseeriva FC Flora jalgpalliklubi president Aivar Pohlak lisas: “Tegemist oli raske otsusega, aga kahjuks on Eesti elu nii Tallinna-keskne, et korralikku meeskonda on väikelinna väga raske komplekteerida. Samas on “Tuleviku” sportlik resultaat väga oluline ning selle sammuga üritame saavutada klubi jaoks olukorda, kus ta hakkab pretendeerima võistlusele meistrivõistluste medalite ning Eurosarja kohtade pärast. Usun, et klubi poolehoidjad toetavad meie sammu, igaüks soovib ju, et tema lemmik annab võimalikult hea resultaadi.”