Mäng algas selliselt nagu enamus jalgpallisõpru ootas – Saksamaa haaras initsiatiivi ning üritas rohkem palliga mängida, Alžeeria näitas omalt poolt jällegi väga kvaliteetset kontrarünnakutele orienteeritud mängu. Sakslased olid siiski kuidagi loiud, tegid üllatavalt palju praaki, oli palju pallikaotusi ning see andis alžeerlastele seda, mida nad soovisid ehk võimalusi kiireteks kontrateks. Alžeerlased reageerisid pärast palli võitmist väga kiirelt ning kasutasid oskuslikult ära ruumi sakslaste kaitseliini taga. Kui poleks olnud Neuerit, kes mängis kui libero taga, siis sakslased poleks poolaega nulliga lõpetanud. Saksamaa keskkaitsjad jäid aafriklaste ründajate kiirustega selgelt hätta.

Teine poolaeg algas väga hoogsalt, Saksamaa oli palliga keskendunud ning mängis kõrgema tempoga. Esimesed 6-7 minutit vahetusid olukorrad mõlema värava all valguskiirusel. Sakslastel oli ladusam palli valdamine, aga alžeerlaste kontrad olid ikka ohtlikud. Sakslased meelitasid ka alžeerlasi rohkem positsioonirünnakule, mistõttu said sakslased proovida kiireid üleminekuid kaitsest rünnakule. Varsti mäng rahunes ning muutus taas huvitavamaks 15 minutit enne normaalaja lõpu. Alžeerlastel olid väga ohtlikud rünnakud, mille järel algas siis sakslaste tulevärk vastaste väravale. Neil oli väga häid võimalusi.

Lisaaeg algas sealt, kust normaalaeg lõppes ehk sakslaste survega. Lõpuks suutsid nad kõrberebaste väravaluku lahti muukida. Kui Saksamaa ei suutnud palli vallates vastaseid maha murda, siis kiire üleminek tõi neile lõpuks edu. See oli nende 19 löök Alžeeria väravale! Alžeerlastel oli küll tahet tagasi tulla, aga natukene jäi ikkagi puudu. Selge oli see, et väljakule jäeti kõik, mis sees oli. Lisaajal pandi ka viimased jõuraasud mängu. Oli ju näha, kuidas Schweinsteiger väga vaevaliselt platsilt lahkus või kuidas alžeerlased krampides vaevlesid. Aafriklased tõesti üritasid ning kui Özili värav oli sakslastele kui piinadest vabanemine, siis minu austusavaldus alžeerlastele, kes endast kõik väljakule jätsid ning lõpetuseks 2:1 värava lõid. Kindlasti MM finaalturniiri play-off’i vääriline mäng!