„Ma olen vaevalt näinud Lääne-Saksamaa väravavahti mängimas, aga mainige ainult tema nime ja ma tean kohe, et tema oli vastutav pöörase kokkupõrke eest poolfinaalis, mille järel Prantsuse poolkaitsja Patrick Battiston teadvuse kaotas,“ kirjutab Carragher ajalehes Daily Mail.

Carragheri sõnul oli see üks šokeerivamaid intsidente jalgpalli maailmameistrivõistluste finaalturniiride ajaloos ning kahjuks on Suárez end Giorgio Chiellini hammustamisega samasse ritta seadnud. Selle asemel, et teda peetaks üheks parimaks ründajaks, teatakse teda hammustajana.

„Ma töötasin Luisiga koos iga päev kaks ja pool aastat Liverpoolis ja olles temaga koos Melwoodis aega veetnud, on raske uskuda, et ta on sellisteks naeruväärseteks hetkedeks võimeline,“ kirjutab Carragher. „Ta on peamiselt vaikne poiss. Ta ei klaari treeninguväljakul arveid, kui asjad ei käi tema tahtmist mööda, ja ta ei ole ülemäära agressiivne või vägivallatseja. Jah, tema võidutahe on äge, aga see ei erine paljude teiste professionaalide omast.“

Carragheri sõnul on Suárez eriline jalgpallur, sest lööb uskumatuid väravaid oma oskuste, suurepäraste füüsiliste võimete ja innukuse tõttu. Ta viib ennast viimase piirini, kuid see ei tähenda, et me peaksime taluma hullumeelsuse hetki.

Eelmisel hooajal olid märgid Carragheri sõnul paljulubavad. Suárez sai vaid kuus kollast kaarti (11 hooajal 2012-13) ning lõikas kasu Brendan Rodgersi filosoofiast. Viimane tahab, et mängijad oleksid kogu aeg rahulikud ja keskendunud.

„Sellest ümbrusest eemal olles on ta keskendumise kaotanud ja kui aus olla, siis ei usu ma, et ta muutuks. Talle jääb alati see kalduvus enesehävitamisele. See viimane intsident peegeldas Ivanovići ja PSV Eindhoveni Otman Bakkaliga juhtunuid – see oli sekundi murdosa reaktsioon, instinktiivne,“ kirjutab Carragher.

Kas Suárez võis arvata, et pääseb hammustamisest karistuseta, küsib Carragher. Kohtunikul on hammustamist põhimõtteliselt võimatu näha, kui olla piisavalt lähedal ja videokordused ei pruugi täielikku kindlust anda.

„Kui need intsidendid oleksid aset leidnud 20 aastat tagasi, kui staadionidel ei olnud nii palju telekaameraid, oleks Luis võinud karistamata jääda. Ükski kohtunikest mängudes, kus ta hammustas Bakkali, Ivanovići ja Chiellinit, ei saatnud teda ju platsilt minema ning ei nemad ega abikohtunikud näinud kuritegu aset leidmas,“ kirjutab Carragher.

Carragheri sõnul oleks parim viis Suárezit karistada mängukeeld ülejäänud MM-i finaalturniiriks ja kalendriaastaks, mis jätaks ta eemale järgmisel suvel toimuvast Copa Americast, kus Uruguayl on kaitsta tiitel.

Carragheri arvates ei tohiks aga karistada Liverpooli, sest Uruguay koondis ei kannatanud, kui Suárezil oli Liverpoolis mängukeeld. Carragher usub, et Liverpool oleks võitnud Inglismaa tiitli, kui Suárez oleks mänginud neis mängudes, kus ta keelu all oli.

Liverpoolile oleks tegelikult kergendus, kui Real Madrid või FC Barcelona teeksid Suárezi eest kopsaka pakkumise, leiab Carragher.