Avasetis suutis maailma edetabelis 25. kohal paiknev eestlanna 0:4 kaotusseisust jõuda võiduni 6:4, kuid kahte järgmist setti domineeris juba Suarez Navarro (WTA 34). Kanepi lõi küll neli ässa, kuid oli oma serviga tõsises hädas, tehes ka neli topeltviga. Tema esimese servi õnnestumise protsent oli täna vaid 50, teisest pallingust võitis Kanepi 34% punktidest.

Mängu käik:
Kanepi - Suarez Navarro 6:4, 3:6, 3:6

I sett:
Eesti esireket jäi avasetis kiiresti 0:4 kaotusseisu, tehes 9 sundimata viga vastase kahe vastu. Seejärel murdis aga Kanepi kolm korda järjest (!) vastase pallingu ja pääses juhtima 5:4. Oma servi hoidmise järel kindlustas eestlanna avaseti võidu 6:4.
Avasetis kaks ässa löönud Eesti esireket võitis seti 52-st punktist 30. Sett kestis 31 minutit.
II sett:
Servimist alustas maailma 34. reket Suarez Navarro, kes hoidis oma pallingut. Kanepi võitis samuti oma servi ja viigistas 1:1-le. Hispaanlanna võidab oma teise pallingu kuivalt ja murrab otsa Kanepi servi (seis 1:3). Kanepi jõuab hispaanlanna servil kahe murdepallini ja realiseerib neist teise - 2:3. Eestlanna ei suuda seejärel kahjuks oma servi hoida ja viigistada. Navarro pääseb juba 5:2 juhtima ja võidab lõpuks teise seti 39 minutiga  6:3.
III sett:
Kanepi alustab otsustavat setti kehvasti. Eesti esinumber on oma serviga hädas ja annab kohe oma esimese pallingu ära - 0:1. Hispaanlanna on eelmise seti lõpuosa valitsemisest enesekindlust ammutanud ja võidab oma esimese pallingu kuivalt, pääsedes 2:0 juhtima. Kanepi hoiab ja vähendab vahe 1:2-le. Ka hispaanlanna hoiab oma servi kindlalt. Kanepi võidab raskustega oma pallingu ja vähendab vahe 2:3-le. Eestlannal on esimese servi õnnestumise protsent vaid natuke üle 50 (Vastasel 70%). Kanepi juhib Suarez Navarro servil 30:0, kuid kaotab ikkagi geimi (seis 2:4). Eestlanna ei ole selles setis veel kordagi murdepallini jõudnud. Õnneks on hispaanlanna neljast murdepallist siiani realiseerinud vaid ühe.
Kanepi võidab seejärel hädavajaliku pallingu ja püsib mängus (seis 3:4). Eestlanna jõuab Suarez Navarro servil esimese murdepallini, kuid kaotab ikkagi geimi. Hispaanlannat lahutab matšivõidust üks geim (seis 3:5) ja ta võtab selle kohe Kanepi pallingul! Kurb, Kaia jaoks lõppes turniir avaringiga.