Teisipäeval-kolmapäeval toimunud liigamängudes sündis suurüllatusi eriti Saksamaal ja Inglismaal. Bundesligas sai liider Müncheni Bayern koduplatsil kaotuse, Inglismaal suutis aga esinelik kamba peale vaid ühe punkti koguda! Juba laupäeval on mõlemas liigas kavas üks tõeline tippmäng.

Borussia on heas hoos

Saksamaal sõidab kesknädalal kodus FSV Mainzile kaotanud Bayern laupäeva õhtul külla lähimale jälitajale ehk Dortmundi Borussiale. Koduväljakueelisest ja üllatuskaotusest hoolimata on kohtumise soosikuks tabeliliider — Bayerni võidukoefitsient on Paf-is 2.10, Borussial 3.45 ja viigi puhul 3.50.

Tänu kolmapäevastele tulemustele — Borussia alistas võõrsil SV Darmstadti — vähenes liiderduo vahe vaid viiele punktile, seega võib laupäevase koduvõidu puhul Saksamaa meistritiitli saatus oluliselt lahtisem olla kui veel mõni aeg tagasi eeldati. Liigamängudes alistas Borussia viimati Bayerni 2014. aasta aprillis, tänavune esimene vastasseis lõppes münchenlaste hävitava 5:1 võiduga.

Kolmapäevane kaotus oli Bayernile tänavuse hooaja teine, Borussial on neid kolm, ent neli kohtumist järjest on võidetud ning kõikide sarjade peale on meeskonnal 2016. aastal kirjas üheksa võitu ja üks viik! Kodus on Borussia sel hooajal väga võimas olnud — 10 võitu ja viik Bundesligas.

Laupäeval järjekordne Põhja-Londoni derby

Enne veel kui Saksamaa tabeltipud kohtuvad, on laupäeval võimalus jälgida suurt Põhja-Londoni derbyt, sest päevases mängus on vastamisi Tottenham ja Arsenal. Kodumeeskonnal on tabelis kolm silma enam ja koefitsiendidki eelistavad Premier liiga teisel astmel asuvat tiimi — Spursi võit on Paf-is hetkel 2.40, Arsenali oma 3.00 ja viik 3.45.

Põhja-Londoni “tiitlimatš” peetakse 191. korda, novembris mängisid meeskonnad 1:1 viiki kui Harry Kane’i avapoolaja tabamusele vastas 77. minutil viigiväravaga Kieran Gibbs. Huvitav, et neli kuud tagasi peetud mängu eel oli Arsenal linnarivaalist kuue punktiga tabelis eespool. Viimasest kolmest White Hart Lane’il toimunud liigaderbyst on Tottenham kaks võitnud ja ühe kaotanud.

Mõlemad meeskonnad pidid kolmapäeval alla neelama kibeda pilli kui Arsenal kaotas kodus Swanseale 1:2 ja Spurs võõrsil West Hamile 0:1. Arsene Wengeri hoolealuste on 2016. aasta üldse seni suhteliselt kohutav olnud — üheksast liigamängust on kirjas kolm võitu ja kolm kaotust, karikavõistlustel ei saadud kodus jagu Hull Cityst ning eurosarjas häviti Barcelonale.

Tottenham võitis enne kolmapäevast kaotust aga kuus liigamängu järjest, mis aitaski neid liider Leicester City kannule. Hetkel lahutab neid liidrist kolm punkti, nii et laupäevane derby on ilmselgelt “kuue-punkti-mäng”. Arsenali murekoormat suurendab kindlasti ka Petr Cechi ja Laurent Koscielny eemalejäämine, mis tagaliine kindlamaks just ei tee.

West Ham noolib esinelikukohta

Veel üks huvitav mäng peetakse Inglismaa liigas Liverpoolis, kus Everton võõrustab kolmapäeval Tottenhami šokeerinud West Hami. Ida-Londoni klubi on märkamatult nihkunud vaid punkti kaugusele UEFA Meistrite Liigasse viivast neljandast kohast, hooaja eel sama eesmärgi seadnud Everton on aga kaheksa punkti tagapool, 11. kohal.

Kodumeeskonda peetakse siiski selgeks soosikuks — Evertoni võidukoefitsient on 1.78, West Hamil koguni 4.50 ning viigil 3.90. Üks põhjus on kindlasti tõsiasi, et külaliste viimane liigavõit Evertoni üle pärineb aastast 2007! Pärast seda ollakse juba 15 kohtumist võiduta. Ja et leida viimane võit võõralt väljakult peame minema veel kaks aastat tagasi ehk detsembrisse 2005.

Samas on Everton üks Inglismaa liiga kehvemaid koduvõistkondi, kes saanud rohkem kaotusi kui võite ja West Ham asub külalistiimide tabelis kõrgel kuuendal kohal. Tasub ehk mainida, et viimasest kümnest omavahelisest kohtumisest on vaid kaks korda üks meeskond hoidnud oma värava puhtana ning viimasest 0:0 viigist on möödas juba 13 aastat. Väravateta viigile panustades oleks koefitsient 11.50.