Sergei Dorofejevi sõnul sai ta infot võimalikust altkäemaksust juba enne pühapäevast mängu.“Teadsin ka võimalikke kahtlusaluseid ja nende tegevust mängus jälgides sain aru, et nad võivad tõepoolest patused olla,” sõnas Dorofejev, kes omal käel asja uurib. Dorofejev ütles eile Põhjarannikule, et kahtlustatavate nimesid on ta meeskonna sisejuurdluse huvides valmis ütlema alles 3-4 päeva pärast.

Dorofejevi sõnul kaalub ta ka võistkonna treeneri Sergei Zamogilnõi vallandamist, sest too ei informeerinud kahtlustest võistkonda, olgugi et ta oli enne mängu saanud Dorofejevilt juhtnöörid seda teha. Treenerit ei õnnestunud Põhjarannikul esmaspäeva pärastlõunal tabada.

TVMK jalgpalliklubi tegevdirektori Kuno Järve sõnul ei ole nende klubi ametlikku pöördumist selles asjas saanud ja ta ise on kuulnud vaid kuulujutte. “See on tobe väljamõeldis. Juhul kui FC Lootus meid selles ametlikult kahtlustab, siis arvatavasti peame laimamise tõttu kohtusse pöörduma,” nentis Järv.

Esimene avalik kahtlustamine

Dorofejevi sõnul olekski hea, kui asi kohtusse jõuaks. “Olen kuulnud, et Eesti jalgpallis on probleemiks mängijatele altkäemaksu andmine. Oleme esimesed, kes selle asja suure kella külge panevad ja loodetavasti aitab see probleemi vähendada,” avaldas Dorofejev lootust.

Eesti jalgpalliliidu juhatuse liikme Aivar Pohlaku sõnul oleks see taasiseseisvunud Eesti jalgpallielus tõesti esmakordne juhtum, kui mõnda meeskonda või mängijat avalikult altkäemaksuga seostataks. “Nõukogude Eesti jalgpallis oli muidugi tavaline, kui üks meeskond teisele kahe kasti viina eest mängu ära andis, ” ütles Pohlak, kelle sõnul on pärast taasiseseisvumist olnud Eesti jalgpallielus küll kahtlusi, et mõningatele isikutele on altkäemaksu antud, kuid avalikku juurdlust pole ühelgi juhul tehtud.

Pohlaku sõnul on vaja oodata selgust, milline on kõne all olevas juhuses tõde, kuid kui altkäemaksu võtmine kinnitust leiab, on Eesti jalgpalliliidu esmane kohus altkäemaksuga võitlemiseks töörühma koostada.

FC Lootuse nime all esineb Kohtla-Järve jalgpallimeeskond Eesti meistrivõistlustel kolmandat hooaega. Esimesel hooajal saadi esiliigas teine koht. Eelmisel hooajal oldi meistriliigas kuues. Seda hooaega alustati meistrivõistlustel kaotustega Tallinna FC Florale ja TVMKle ning üllatusviigiga Maardu FC Levadiaga. Karikasarjas viigistati veerandfinaali esimene kohtumine Viljandi Tulevikuga.

RENE KUNDLA, Põhjarannik www.monopol.ee