Enamus juuni alguses Tallinnas toimuva matši pääsmetest broneeriti Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) poolt vutiklubidele korraldatud eelmüügi kaudu.

EJLi presidendi Indrek Kanniku sõnul võib kindel olla, et 6070 broneeritud piletist vähemalt 90 protsenti ostavad klubid välja, kirjutab Postimees.

“Ma arvan, et need 1500-2000 vabamüüki minevat piletit müüakse läbi mõne tunniga, äärmisel juhul mõne päevaga,” lisas Kannik.

Samas ei usu EJL president, et Eesti-suguses väikeriigis tekiks must turg. “Ka kõigile soodushinnaga piletitele on trükitud õige hind ja kui keegi peaks neid kallimalt edasi müüma, on vahelejäämise oht suur. Kui tuvastame mõned vaheltkasu teenida püüdvad klubid, jääb neile edaspidi eelmüük suletuks,” lisas Kannik.

1999. aastal Kadrioru staadionil toimunud Eesti — Šotimaa matši eel müüsid hangeldajad Šoti fännidele pääsmeid 1000 krooniga, kopsakat vaheltkasu tõi spekulantidele ka järgmise aasta Eesti — Portugali mäng.

Tänavu katseliselt kehtiva müügiskeemi järgi saavad klubid, kes ostavad vähemalt 25 pääset, 25 protsenti soodustust. Hinnaalandus suureneb vastavalt piletite kogusele — vähemalt 150 pääsme ostmisel on see juba 50 protsenti.