Ennusta, kes võiksid sellest seltskonnast edasi pääseda! Lõpuks koostame teie ennustuste põhjal oma play-off tabeli ning mängime turniiri edasise käigu läbi kuni võitjani välja.


ŠVEITS

Rahvaarv: 8 miljonit

Rahvusroog: Fondüü - spetsiaalses nõus kuumutatud juustusegu erinevate soolaste koostisainetega

Hümn: "Schweizerpsalm"

Koht FIFA edetabelis: 8.

Parim saavutus MM-il: 1934, 1938 ja 1954 veerandfinaal. Osalenud kokku üheksal MM-il.

Teekond Brasiiliasse: E-alagrupp lõpetati ühegi kaotusega, vaid kolme viigi ning 7-punktilise eduga play-off'i pääsenud Islandi ees. Kümnest mängust seitsmes hoiti oma värav puhtana.

Kas teadsid, et... 1954. aasta MM-i väljakuperemehed andisid veerandfinaalis Austriale käest kolmeväravalise edu ja lasid selja taha seitsme minutiga viis kolli, kaotades lõpuks 5:7.

Võtmemängija: Xherdan Shaqiri: 22-aastane Kosovos sündinud ja Jugoslaavia kodusõja ajal 1992. aastal perega Šveitsi põgenenud äärepoolik. 2012. aastal osteti Baselist Müncheni Bayernisse 11,6 miljoni euro eest. Viimase mängu pidas Bayernis 4. aprillil Augsburgi vastu, sai seal vigastada ja Manchester Unitediga Meistrite liiga veerandfinaali korudsmatšis enam osaleda ei saanud.
Foto: AFP/Scanpix. Xherdan Shaqiri

Jälgi teda! Haris Seferović: 22-aasyane Bosnias sündinud Real Sociedadi ründaja. 2009. aastal lõi U-17 MM-il Šveitsi eest finaalis võiduvärava ja oli ka turniri suurim väravakütt. 2013. aastal enne Bosnia-Sloveenia mängu kinnitas, et tahab Bosnia koondisesärgi selga tõmmata, kuid võttis siis veebruaris vastu hoopis Šveitsi kutse. Esimese ja seni ainsa väravani jõudis oma kolmandas mängus Küprose vastu, mille Šveits 1:0 võitis. Viimases neljas valikmängus alustas põhirivistuses, kokku kirjas 9 koondisemängu.

Seferovići debüütvärav Küprosele:

Kapten: Gökhan Inler: 29-aastane Napoli keskpoolik, kes ühe mängu pidanud ka Türgi U-21 koondises. Aitas Udinese 2011. aastal Serie A-s Meistrite liigasse viivale neljandale kohale ja müüdi kohe 13 miljoni euroga Napolile. Koondises kirjas 71 mängu ja 6 väravat. Vedas kaptenina Šveitsi 2010 MM-il šokeeriva 1:0 võiduni alagrupis Hispaania üle.
Foto: AFP/Scanpix: Gökhan Inler ja Xavi 2010 MM-il

Treener: Ottmar Hitzfeld: 65-aastane endine Lääne-Saksamaa koondise ründaja, osalenud ka 1972 Müncheni olümpial. Treenerina sai kuulsaks Dortmundi Borussia ja Müncheni Bayerni eesotsas, viimast juhendas kahel ametiajaga kokku üheksa aastat. Vahepeal kutsuti ka Saksamaa koondise treeneriks, kuid otsustas jalgpallist puhata. Šveitslased võttis enda hoole alla pärast 2008 EM-i.


Foto: AFP/Scanpix. Ottmar Hitzfeld

Veel huvitavat: Šveits lõi kõikide Euroopa alagrupivõitjate peale keskmiselt kõige vähem väravaid - vaid 1.70 mängu kohta.

ECUADOR


Foto: AFP/Scanpix

Rahvaarv: 15,5 miljonit

Rahvusroog: Ceviche - toores kala tsitrusemarinaadis

Hümn: "Salve, Oh Patria"

Koht FIFA edetabelis: 28.

Parim saavutus MM-il: 2006 kaheksandikfinaal, kus kaotati Inglismaale. Esimest korda pääseti MM-ile 2002. aastal.

Teekond Brasiiliasse: Lõuna-Aafrika valitsoonis oldi kümne mängu järel teised, kuid viimasest kuuest mängust võideti vaid üks, lähima jälitaja Uruguay vastu 1:0, kelle ees kindlusati tänu sellele viimane automaatselt MM-ile viiv neljas koht, Uruguay jätkas play-off'is.

Kas teadsid, et... Ecuadori kodustaadion Quitos asub merepinnast 2787 meetri kõrgusel. 2003. aasta veebruaris sai kõrgmäestiku mõju omal nahal tunda ka Arno Pijpersi juhendatav Eesti koondis, kaotades seal 1:2. Mõned päevad varem jäime Guayaquili 37-kraadises põrgukuumuses Ecuadorile alla 0:1. 

Võtmemängija: Jefferson Montero: 24-aastane endine Villareali äärepoolik. Mängib praegu Mehhikos, aga on juba mitu suve olnud Premier League'i klubide vaateväljas - enne MM-i tahaksid temaga käed lüüa Swansea ja Cardiff City. Valikturniiril lõi kolm väravat, neist viimase MM-ile otsepääsme taganud Uruguay mängus (1:0).

Jälgi teda! Edison Mendez: 35-aastast ääreründajat tasub karta, kui veteran asub karistuslöögile või lihtsalt kauglööki sooritama. Euroopas väga ilma pole teinud (vaid PSV-s 2007-2009). Debüüdi koondises tegi juba 2000. aastal, praeguseks hinge all 108 mängu ja 18 väravat, olles sellega tegevmängijatest suurim väravakütt. Mängib praegu Kolumbia klubis Santa Fe.

Üks näide Mendezi "pommist" Ecuadori liigas:

Kapten: Antonio Valencia: 28-aastane Manchester Unitedi paremäär. Sündinud ja üles kasvanud Amazonase vihmametsas Lago Agrio nimelises külas. 11-aastase Antonio talenti märkas üks naaberlinna Nueva Loja spordiakadeemia skaut, kui poiss kodu lähedal mudaväljakul palli taga ajas. Viis aastat hiljem pääses kohalikku tipptiimi El Nacionali. Euroopasse toodi 2005. aastal Villareali poolt, enne unistuste täitumist pallis neli aastat Wiganis.


Foto: AFP/Scanpix. Antonio Valencia

Treener: Reinaldo Rueda: 57-aastane kolumblane. Hariduselt kehalise kasvatuse õpetaja, lausa magister. Kolumbias oli ülikooliprofessor ja amatöörjalgpallur. 2004-2006 juhendas Kolumbia koondist ja 2006-2010 Hondurast, kelle viis Lõuna-Aafrika Vabariigis toimunud MM-finaalturniirini välja ja sai selle eest Hondurase passi. Ecuadori spordiminister on plaaninud Ruedale samuti kodakondsuse anda.


Foto: AFP/Scanpix. Reinaldo Rueda

Veel huvitavat: Rueda pühendas MM-ile pääsemise mullu juulis südamerikke tagajärjel 27-aastaselt surnud ründajale Christian Benitezile.

PRANTSUSMAA

Rahvaarv: 66,6 miljonit

Rahvusroog: Cassoulet - hautatud liha valgete ubadega

Hümn: "La Marseillaise"

Parimad saavutused MM-il: võitjad 1998 võitjad, finalistid 2006, poolfinalistid 1958, 1982 ja 1986. Osalenud kokku 13 MM-il.

Koht FIFA edetabelis: 16.

Teekond Brasiiliasse: Alagrupis kaotati kolme punktiga Hispaaniale

Kas teadsid, et... Kahel MM-il järjest lõpetas prantslaste edutee poolfinaalis Lääne-Saksamaa - 1982. aastal pärast 3:3 lõppenud lisaaega penaltiseerias ja 1986. aastal normaalajal 2:0.

Võtmemängija: Franck Ribery: 31-aastane Müncheni Bayerni ääreründaja oli tänavu esimest korda Ballon d'Or'i kolme nominendi hulgas Messi ja Ronaldo kõrval. Prantsusmaa parimaks mängijaks valitud 2007, 2008, 2013. Mehe tiitlitest säravad eredaimalt neli Bundesliga võitu ja Meistrite liiga triumf. Suure muusikasõbrana tutnud Ribery näitles aastaid tagasi ühes DJ Kore nimelise artisti videos.

Jälgi teda! Paul Pogba: 21-aastane Juventuse poolkaitsja, kes tegi 2012. aastal Manchester Unitedist vehkat, kuna ei saanud seal nõutud mänguaega. "Ma ei tahtnud lepingule alla kirjutada, kuna Ferguson ei pannud mind mängu, kuigi tal endal polnud seal ühtegi poolkaitsjat. Neil polnud rohkem selliseid mängijaid nagu mina," on ta ühes The Times'i intervjuus öelnud. Nüüd tahab United meest tagasi ning jahti peab tema üle ka PSG.
Foto: Reuters/Scanpix. Paul Pogba

Kapten: Hugo Lloris: 27-aastasele Tottenhami väravavahile usaldati kaptenipael esimest korda 2010 novembris mängus Inglismaa vastu ning see on talle käe peale jäänud tänaseni. Sahistatakse, et suvel on 55 mängus Prantsusmaa puuri kaitsnud Lloris siirdumas Manchester Citysse. Huvi on avalikult üles näidanud ka AS Roma ja PSG ning uut lepingut koos olulise palgatõusuga valmistab ette ka Tottenham.


Foto: AFP/Scanpix. Hugo Lloris

Treener: Didier Deschamps: 45-aastane endine Monaco, Juventuse ja Marseille'i loots võttis Prantsusmaa koondise Laurent Blancilt üle pärast 2012 EM-i ja pikendas hiljuti lepingut kuni 2016. aastani. Ise kaptenina vedanud Prantsusmaa 1998 MM-kullani ja pidanud koondises 103 mängu. Treenerikarjääri uhkeim saavutus on Monaco Meistrite liiga finaali viimine 2004. aastal.


Foto: Reuters/Scanpix. Didier Deschamps

Veel huvitavat: Franck Ribéry võttis valikturniiril ette rohkem triblamisi (107) kui ükski teine Euroopa mängija.

HONDURAS


Foto: AFP/Scanpix

Rahvaarv: 7,9 miljonit

Rahvusroog: Sopa de caracol - merekarbisupp

Hümn: "Himno Nacional de Honduras"

Parim saavutus MM-il: 1982 ja 2010 alagrupiturniir

Koht FIFA edetabelis: 30.

Teekond Brasiiliasse: CONCACAF tsooni viimases valikringis sai USA ja Costa Rica järel kolmanda koha, jättes selja taha Mehhiko, Panama ja Jamaica.

Kas teadsid, et... Honduras on ainus Kesk-Ameerika koondis, kes turniirisüsteemis Brasiilia alistanud ja konkurentsist lülitanud (2001 Copa América veerandfinaalis 2:0).

Võtmemängija: Wilson Palacios: 29-aastane Stoke City ja endine Tottenham Hotspuri poolkaitsja, kes jõuab varsti sajanda koondisemänguni (praegu 92/6). Hondurase eest regulaarselt platsile saanud alates 2003. aastast, mängis olulist rolli ka 2010. aasta MM-ile kvalifitseerumises. Tuntud kui üks Premier League'i atleetlikumaid kaitsvaid poolkaitsjaid.
Foto: AFP/Scanpix. Wilson Palacios

Jälgi teda! Carlo Costly: 31-aastane ja 190 cm pikk ründaja, kes praegu pallib kodumaal Real España meeskonnas, kuid 2009. aastal ka Birmingham City's mänginud ja 2011. aastal MLS liigas Houston Dynamos. Koos teise peaaegu sama pika ründaja, 27-aastase Jerry Bengtsoniga lõid valikturniiril kokku 16 väravat.


Foto: Reuters/Scanpix. Carlo Costly

Costly iluvärav Ecuadori vastu:

Kapten: Noel Valladares: 37-aastane veteranväravavaht, kes kogu karjääri kodumaal veetnud. Koondises pidanud 120 kohtumist. Väravavahi kohta küll mitte kõige pikem (179 cm), kuid oma reaktsiooniga korvab selle täielikult.
Foto: AFP/Scanpix. Noel Valladares

Treener: Luis Fernando Suarez: 54-aastane kolumblane, kes 2006. aasta MM-il viis Ecuadori 16 parema hulka ja Hondurase U-23 koondise 2012 Londoni olümpial veerandfinaali. Selles ametis alates 2011. aastast. Mängijakarjääri veetis kaitsjana Kolumbia liigas.
Foto: AFP/Scanpix. Luis Fernando Suarez

Veel huvitavat: Mäng Šveitsiga tõotab tulla eriti tuline lahing, kuna just 0:0 viik Hondurasega oli põhjus, miks Šveits 2010 MM-i alagrupist edasi ei saanud.