Inglased juhtisid seejuures pärast Riccardo Montolivo möödalööki ja Wayne Rooney tabamust penaltiseeriat 2:1, kuid siis eksisid Ashley Young ja Ashley Cole ning Itaalia võitis seeria 4:2. Young lõi penalti latti, Cole`i löögi Gianluigi Buffon tõrjus.

Mõlemal meeskonnal oli normaal- ja lisaajal ridamisi suurepäraseid väravavõimalusi, kuid kohtumist domineeris selgelt Itaalia. Itaallased tegid koguni 35 pealelööki inglaste 9 vastu.

Inglased on nüüd viimase 22 aasta jooksul MMidel ja EMidel penaltiseeriaga konkurentsist välja langenud juba kuuel korral.

Itaalia läheb poolfinaalis vastamisi suurfavoriit Saksamaaga,Teise finalisti selgitavad tiitlikaitsja Hispaania ja Portugal.

Hart ja Balotelli

Gianluigi Buffon tõrjub
INGLISMAA - ITAALIA LÕPPSEIS 0:0, penaltid 2:4

Mängu eel

Varasemalt on omavahel kohtutud 22 korda, Itaalia on võitnud üheksa ja Inglismaa seitse mängu, kuus korda on lepitud viiki. Hiljutine ajalugu räägib itaallaste kasuks, kes on viimase 35 aasta jooksul kaotanud inglastele vaid korra - 1997. aastal Prantsusmaal Nantesis 0:2.

Ühtlasi on Itaalia võitnud Inglismaa vastu kaks viimast kohtumist suurturniiridel - 1980. aasta EM-i alagrupimängus 1:0 ja 1990. aasta kolmanda koha mängus 2:1. Viimase omavahelise maavõistlusmängu 2002. aastal võitsid itaallased samuti, tulemus jäi siis 3:0. Ainsana on sellest ajast koosseisu jäänud puurivaht Gianluigi Buffon.

Alates alagrupi kolmandast mängust ründaja Wayne Rooney tagasi saanud inglaste peatreener Roy Hodgsonilt oodatakse sama koosseisuga välja tulemist nagu eelmisel teisipäeval Donetskis Ukraina vastu.

Itaallaste leeris seevastu tekitab põnevust küsimus, kas Cesare Prandelli jääb oma 4-3-1-2 formatsiooni juurde, mida ta kasutas võidumängus iirlaste vastu või võtab tagasi kasutusele 3-5-2 nagu viikides Hispaania ja Horvaatiaga.

Päris kindlasti peab Prandelli välja jätma keskkaitsja Giorgio Chellini, kes sai Iirimaa-mängus reielihasevigastuse ning jääb ilmselt pealtvaatajaks kogu ülejäänud turniiriks, isegi kui Itaalia peaks edasi pääsema. Viimase treeningu jättis lihasväsimuse tõttu vahele ka poolkaitsja Thiago Motta, kelle võimalikud asendajad on tema eemale jäämise korral Alessandro Diamani ja Riccardo Montolivo.

Ükski mängija kaartide tõttu tänast mängu vahele jätma ei pea, kuid ühe kollase kaardi kaugusel mängukeelust on inglastel Ashley Cole, Steven Gerrard, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain ja Ashley Young ning itaallastel Mario Balotelli, Federico Balzaretti, Leonardo Bonucci, Daniele De Rossi, Christian Maggio, Montolivo, Motta ja Buffon.