ETV juhatuse esimees Ilmar Raag ütles Postimehele, et valiku tegemisel oli otsustavaks sündmuse tähtsus Eestile.

“Mitu eestlast jalgpalli maailmameistrivõistlustel mängib?” küsis ta.

Ühtlasi möönis Raag, et jalgpalliülekande vaatajaskond on tõenäoliselt pisut suurem kui koolinoorte laulupeo oma.

Laulu- ja tantsupeo lavastusrühma liige Aet Maatee ütles ajalehele, et laupäevases rongkäigus osaleb 20.865 lauljat ja 7400 tantsijat kõigist maakondadest.

Tema hinnangul on rongkäigu ülekanne vajalik, sest nii saavad maakonnad end tutvustada. “Ka laulu- ja tantsupeoliste kodustele on rongkäigu ülekanne oluline,” lisas Maatee.

Mõlema ürituse huviliste probleem oleks lahendatud, kui ETV-l oleks ka teine kanal.

“Kõik teised riigid on selle dilemma ammu lahendanud, sest ühiskonnas on huvigruppe tohutult palju ja ajaline ressurss on piiratud 24-tunnise ööpäevaga,” tõdes Raag.

Raagi sõnul suurendas ETV arengukava vastuvõtmine riigikogus tema optimismi teise programmi avamise võimalikkuse suhtes 2006. aastaks. Peamiselt põhiprogrammi kordav teine kanal aga ei pruugi olla tava- ega digitaalprogramm, vaid võib levida kaabli ja interneti kaudu.

Raag lisas, et ETV praegust olukorda arvestades on jalgpalliülekanded luksus. “Kui me oleksime ette teadnud, milliseks kujuneb tänavune eelarve, siis võib-olla ei olekski me hakanud jalgpalli näitama,” nentis Raag,

Tänavusuvised jalgpalliülekanded maksavad koos edastamiskuludega kuus miljonit krooni.

Veebruaris lahendas ETV dilemma Salt Lake City taliolümpia naiste 30 kilomeetri murdmaasuusatamise ja presideni vabariigi aastapäevavastuvõtu vahel nii, et näitas esimest otseülekandes ja teist hiljem salvestatuna.