Iirimaa koduseinad seisavad tugevalt

Juba täna õhtul lähevad Dublini kaunil Aviva staadionil vastamisi Iirimaa ning Bosnia ja Hertsegoviina koondised. Avamäng jäi Zenicas 1:1 viiki — Robbie Brady viis iirlased juba 8. minutil juhtima, ent Edin Džeko viigistas viis minutit enne lõpuvilet. Iirimaa on kodus tugev, valikmänge pole koduseinte toel kaotatud juba üle kahe aasta ning võiduta lahkusid 2015. aastal Aviva staadionilt teiste seas ka Poola, Saksamaa ja Inglismaa.

Kui avamängu eel pakuti Bosniale edasipääsu, siis nüüd on kaalukauss — ja koefitsiendid — kaldunud iirlaste kasuks. Koduvõit on 2.45, viik 3.15, Bosnia ja Hertsegoviina võit 3.20. Edasipääsu ennustades on koefitsiendid vastavalt 1.55 ja 2.40. Kui mängukeelud ja vigastused pidanuks nõrgendama Iirimaad avamängu eel, siis nüüd on peatreener Martin O’Neillil jällegi teistsugused probleemid.

Valikturniiri võtmemängijad John O’Shea ja Jon Walters jätsid reedese mängu vahele mängukeelu tõttu, Shane Long ja Robbie Keane vigastuste või kehva mänguvormi pärast. Milliseid muudatusi julgeb O’Neill teha pärast positiivset tulemust võõrsil ja kuidas need mängu mõjutavad, saab olema päris tähtis küsimus?

Ajaloo kordamiseks peab Sloveenia ründama

Päevapealt 16 aastat hiljem kui Sloveenia 2000. aasta EM-i play-offis Ukraina välja lülitas, kohtuvad meeskonnad uuesti ja sama panuse peale ehk EM-finaalturniiri piletile. Sel korral on selge eelis aga Ukrainal, sest Lvivis saadi laupäeval 2:0 võit tänu Andrei Jarmolenko ja Jevgeni Seleznjovi väravatele.

Eks koefitsiendidki kajastavad hetkeseisu, Sloveenia edasipääsu uskudes saaks raha tagasi koguni 9-kordselt, Ukraina koefitsient on vaid 1.06. Põhimõtteliselt peab kodumeeskond saama kolme-väravalise võidu ja viimati suutsid sloveenid sarnase tasemega vastasele nii palju kolle lüüa 2013. aastal, kui Norrat 3:0 ja Islandit 4:2 võitsid. Viimati mainitud tulemus muidugi Sloveeniat edasi ei viiks.

Mängutulemusele saab mõistlikumad numbrid — Sloveenia võit 2.85, viik 3.30 ja Ukraina võit 2.55. Et võõrustaja peab ründama ja mäng võib tulla vägagi lahtine, siis toome ära ka “üle-alla” koefitsiendid. Näiteks “üle 2,5 värava” mängus on 2.48 ja “üle 3,5” juba 5.00.

Kas võõrsil löödud värav võib otsustada?

Kolmandas ja mõneski mõttes kõige tulisemas paaris lähevad Kopenhaagenis vastakuti Taani ja Rootsi. Avamäng andis rootslastele väikese edu 2:1 võidu näol, aga mängu lõpul Nicolai Jørgenseni löödud värav võib osutuda ülioluliseks. Taanlastele piisaks nüüd kodus 1:0 võidust ja kui vaatame lähiajalukku, siis avastame, et poleks esimene — ega teinegi kord — kui nii juhtuks.

Nimel kohtusid meeskonnad 2010. aasta MM-valikturniiril ja Taani võitis Kopenhaagenis 1:0. Viimane omavaheline kohtumine enne play-offi leidis aset mullu mais ja jällegi said taanlased oma pealinnas rootslastest minimaalse seisuga jagu. Kuigi soovib just sellise tulemuse kordumisele raha panustada, siis Taani 1:0 võidu koefitsient on 7.50.

Edasipääsusoosik on siiski eduseisus olev Rootsi (1.58), Taani EM-ile pääsu koefitsient oleks 2.35. Mängutulemusele panustades on koefitsiendid järgmised: Taani võit 2.20, viik 3.30 ja Rootsi võit 3.50. Et platsile jookseb ka Zlatan Ibrahimovic, siis tasub ehk ära tuua Rootsi ründetähe väravalöömisvõimalusele panustamine — koefitsient on 2.90.

Kõik jalgpalli koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Jalgpalli mängudele saad teha panuseid Pafi spordiennustuse lehel.