Mitme põhimeheta mänginud Kolumbia näitas rünnakutel taas ülihead, võiks isegi öelda, et perfektset realiseerimise võimet. Kohtumises Jaapaniga tehti raamidesse neli lööki ja tulemuseks oli neli väravat. Kaks tabamust sai kirja Jackson Martinez, kelle snaipritöö otsustas sisuliselt mängu saatuse. 55. minutil tegi ta seisuks 2:1 ja 82. minutil 3:1. Sellega oli jaapanlaste vastupanu lõplikult murtud.

Kohtumise esimene poolaeg lõppes seisul 1:1. Kolumbia pääses 17. minutil penaltist juhtima ja Jaapan 45. minutil viigistas. Tabamuste autoriteks vastavalt Juan Cuadrado ja Shinji Okazaki.

Seni vaid võite tunnistanud Kolumbia läheb 16 parema hulgas kokku Uruguayga.

Eelinfo:

Keisuke Honda ütles enne MM-turniir Jaapani meediale, et Tõusva päikese maa jõuab Brasiilias veel finaali välja, kuid nüüd on seljad seina vastu surutud - ainult võit muljetavaldava Kolumbia vastu annab jaapanlastele šansi edasipääsuks.

Kerge ei saa saareriigi poistel olema. Monaco staar James Rodriguez on veenvalt võtnud ohjad üle Kolumbia koondise triivimisel ja isegi ilma Radamel Falcao'ta on Lõuna-Ameerika riik löönud turniiril juba 5 väravat.

Samas tekib C-alagrupis kummaline seis, kui Costa Rica peaks täna D-alagrupis Inglismaaga viiki mängima või kolmandat korda järjest võitma. Nimelt kohtub siis C-alagrupi esimene (tõenäoliselt Kolumbia) D-alagrupi teisega (Uruguay/Itaalia) ja üks kaheksandikfinaal võib vabalt välja näha stiilis Kreeka-Costa Rica.

Tabel:

Kolumbia 6 punkti (väravate vahe 5:1)
Elevandiluurannik 3 punkti (3:3)
Jaapan 1 punkt (1:2)
Kreeka 1 punkt (0:3)